Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2019 16:38 - Без изход, без проблем: Разрушаване на заключена врата с няколко прости стъпки
Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 1124 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 20.10.2019 16:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Без изход, без проблем: Разрушаване на заключена врата с няколко прости стъпки

10/05/2019 / От Дарнел Фернандес

image  
https://www.youtube.com/watch?v=7tEWDsbSFLI

https://www.newstarget.com/2019-10-05-breaking-down-a-locked-door.html?fbclid=IwAR1Qi8LXv-A1UhNTzhEf8y7vRtOacMmbTp_O_HhvxSCOMkvQZOhHyl7eOI8

Ако някога се окажете в извънредна ситуация, свързана с необходимостта да избягате от заключена стая, обаждането на ключар няма да ви помогне. Когато SHTF всяка секунда се брои и стоенето наоколо не прави нищо, може да съсипе шанса ви за оцеляване. (з / т до ThePrepperJournal.com )

Само един изход

Понякога адреналинът и грубата сила може да са достатъчни, за да се счупи врата. Използването на неправилна техника обаче може да се окаже скъпо. Малко познания и добра техника могат да направят или нарушат всеки сценарий за живот или смърт. Ето няколко прости стъпки, които можете да следвате, за да ви помогне да излезете от сладко.

Преценете вратата

Първото нещо, което трябва да направите, е да оцените структурата на вратата . Най-добрият начин да пробиете заключена врата зависи от това какъв вид е той. Ето няколко бързи въпроса, които да си зададете:

  • По кой път вратата се люлее?

Ако вратата се люлее към вас, разбиването й чрез ритане е до невъзможно. Намерете пантите на вратата и се опитайте да премахнете щифтовете. Въпреки това, много добре проектирани външни врати имат несменяеми щифтове, за да не се нахлуят хора. Ако се хванете в тази ситуация, свалянето на пантите с помощта на всякакви инструменти, които имате, е задължително.

За щастие повечето врати се отварят навън. Ако случаят е такъв, атакувайте ключалката, като насочите областта близо до вратата - която обикновено е най-слабата част на вратата.

  • От какъв материал е изработена вратата?

Материалът на вратата не е толкова важен, колкото познаването на материала на вратата - страничния стълб или облицовката на вратата. Ако косето е направено от дърво, лесно можете да го пробиете с нищо повече от подметката на обувките. Ако обаче косето е метално, трябва да използвате други средства, които да ви помогнат да го разградите.

 

  • Къде се намират ключалките? Колко са там?

Допълнителните брави обикновено няма да са твърде много препятствия. Ключалката, с която най-вероятно ще се сблъскате, е кръгла брава или ключалка с колан, в допълнение към ключалката на вратата. Някои врати се предлагат и с верижна ключалка на горната рамка. Всяка допълнителна брава може да промени начина, по който подхождате към ситуацията, но те лесно се пробиват във всички, освен най-подсилените врати.

Разбийте вратата с ритник

Холивудските филми може би са ви показали, че счупването на врата е толкова лесно, колкото да я ударите с рамо, докато се счупи. За съжаление, единственото нещо, което бихте нарушили с тази техника, е вашето собствено рамо.

Вместо да използвате рамото си, което не е особено издръжлива става, ритайте вратата надолу. Правилната техника за ритане на врата надолу включва извършване на прости предни ритници възможно най-близо до заключващия механизъм.

Избягвайте да ритате ключалката директно, защото може да счупите крака си в процеса. Ритането към средата на вратата също не се препоръчва, тъй като най-вероятно ще получите крака си от другата страна.

Насочете се към района близо до ключалките и вкарайте петата си в него. Може да отнеме няколко опита, но в крайна сметка ще видите резултатите.

Използвайте инструменти

Има врати, които се оказват трудни за сваляне, особено такива, които са тежкотоварни като метални врати. В такива случаи има инструменти, които можете да използвате, за да улесните нещата.

Някои от по-често срещаните инструменти за нарушаване на вратата включват ломът, брадвата и кувалката.

Надеждният чук обикновено е достатъчен, за да свършите работата. Подобно на ритането на врата, тя разчита на тъпа сила, за да пробие ключалката през крилото.

Тъпата страна на брадва може да се използва като алтернатива на чука, макар и значително по-слаба. Въпреки това, не забравяйте да наблюдавате къде се люлеете, когато използвате някой от тези инструменти, за да избегнете злополуки.

Друг инструмент, който можете да използвате, е ломът, особено когато грубата сила не е достатъчна, за да накара вратата да се отклони. Можете да отворите упоритите врати, като отворите вилицата на ломката между вратата и крилото. След това фокусирайте теглото си върху далечната страна на снопа, за да разширите празнината. Можете да улесните тази работа много по-лесно, като използвате чук или друг подобен инструмент, за да приложите по-голямо налягане върху лоста.

Ако се окажете в ситуация като тази, тези методи могат да ви помогнат да преминете през това изпитание. Докато сте спокойни и използвате тези техники по правилните причини, те трябва да се окажат достойни допълнения към вашия набор от умения за оцеляване .

Източниците включват:

ThePreppingJournal.com

SHTFPreparedness.com

DoomsdayMoose.com






Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39740990
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031