Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2017 09:28 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 355 НЕ свързани мисли 18
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 665 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.01.2019 17:04


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 355
Градът, хората, времето и пространството

НЕ свързани мисли 18

 image


Учените мислят за извънземен живот, само по начин, свързан с нашите човешки параметри и земни условия. А, ако животът има други форми и възможности?
Кой твърди, че това е невъзможно? Нали, преди време един „колега-иноватор“ беше предложил да дишаме, вместо кислород,  въглероден двуокис, тичайки редом с колите!?
Убедено смятам, че в края на  Ледниковия период и преди Потопа / 5508 г. пр. н. ера /, населението, живеещо около бреговете на сладководното езеро, което е събирало водите, на почти всички големи европейски реки, се е разбягало, застрашено от постоянно, качващото му се ниво.
*
Езерото, превърнало се по-късно в Черно море, е заливало огромни територии от Балканите,  Южна Украйна и Русия, близки на нивелетите му, обединявайки ги с водите на Каспийско, и Аралско морета. Двете остават сладководни, защото се прекъсват контактите им с останалите. Вероятно, от тогава, та, чак до днес, са се запазили и сантиментите на северните народи, към тракийските племена и към преките им наследници - българите, постепенно, поглъщайки религията и културата им!
Знаете, че Потопът и водите му се изливат от север на юг, през Босфора, а не обратното, както твърдят аматьорите от NG. Прекъсва се, завинаги и сухоземната връзка между Европа, и Азия,  а водите помитат всичко по пътя си към несъществуващите, все още - Мраморно и Бяло морета, за да се обединят със средиземноморските. На дъното, на север от мястото  остава, вероятно, търсената и днес, Атлантида.  На юг, над водите остават Самотраки, Само-траки и стотици други острови и островчета!
Бягащото население, от бързо повишаващото се водно ниво / от трийсет сантиметра, в началото, до три метра годишно, преди Потопа /, се разпръсва радиално във всички посоки, завладява нови земи, носейки високата си култура, наследените богове, език и писменост, откритите от него - металознание и металургия, а всички те, заедно, осигуряват и затвърждават по-високите му интелектуални нива, спрямо завареното  население, предавайки му ги. 
Достига до изворите на Тигър и Ефрат, до езерата Ван и Урмия, до високите земи на Кавказ, до Месопотамия на юг и изток от бреговете на днешна Турция. а на запад – до бреговете на Западния Близък Изток, на юг, до Египет и Северна Африка.  
Земите на Мала Азия и без това,  отдавна, са заети от многобройните тракийски племена. Връзките между хети, урартуриани, митани и племената на Шумер, Акад, и Асирия са продължили да съществуват, заедно с контакти, с новите заселници.
Около хилядолетие по-късно, племената тръгнали, още по-далеч на запад и север, по поречията на Дунав, Прут, Дон, Днепър, Днестър и Волга, да завладяват земите / около 4500 – 4300 г. пр. н. ера /. Те били  и без това без стопани, след стопяване на ледовете. Бавария, Елзас и Лотарингия, Белгия -  са част от завладените и заселени нови територии. Били заселени и останалите земи на Германия, Франция, Италия и Испания, както и части от Северна Европа. За тях, образно казано, вчера, си спомня, единствено, само  коректността на президентите Де Гол и Митеран, а всички останали - историци и политици, гузно мълчат, сякаш завоевателите са паднали от небето!

Предлагам на българското общество да приеме нов начин на държавно управление, като анулира съществуващия партиен модел, премахвайки политическите партии, в името на просъществуването ни като държава и народ!
*
Изключително приятно е в парка през есента. Навсякъде окапали листа, умрели, но  и след смъртта си, претърпяват чаровна метаморфоза. Природата продължава магичното си въздействие и шарено ги оцветява с различни топли багри - най-често в жълто и оранжево, от тъмнокафяво в червено и сиво. Все умрели, неживи, бивши граждани на гората.
*
Глупавият смята, че всички са като него!
Но, и глупавите не си приличат! И те, се различават, иначе, нямаше да съществуват изрази, степенуващи глупостта!
*
„Неспособни да дадат сила на правото, хората са дали право на силата“ – пише Блез Паскал  като създали илюзията на въображението, че „силата, правото и законността са справедливи“.
*
Манипулацията над България и българите включва, и  
*опростачване на населението, особено младото, поддаващо се на манипулация,
*избор на неподходящи и неподготвени хора, във висшата и нисшата власт, за да им се подиграва „простият“ народ,
*безкритично съгласие с решенията на органите на Европейския Съюз, но изпълнявайки ги лошо или бламирайки ги у нас,
*очевидно, проформа-участие в съюзните органи на управление,
*кражба на всичко, което може да се открадне, под благосклонния поглед на европейската  администрация,
мп / събрано, януари 2017 г.




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1380554
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031