Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2017 11:35 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 376 / ЗАВЛАДЯ МЕ ИДЕЯ I
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 1651 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 08.02.2018 15:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 376 / I

ЗАВЛАДЯ  МЕ  ИДЕЯ, РАДОСТНА  И  БЪРЗА  КАТО СВЕТЛИНАТА. ОТКРИХ! АЛЧНО  ЛЮБОПИТСТВО  - М. Шели

 

Част I
Всяко изобретение има реални измерения и те определят неговото участие на световните пазари, при убийствена конкуренция. Много важни са маркетинга и пазарните изисквания, както и потребителя. Кой е той? Кой има необходимост от изобретението? За съжаление, у нас, няма среда за реализиране на иновации. Ние сме цивилизационно изостанали, а иновациите са като екстравагантни мисли.  В България, трябва да се преживее, поне столетие, за да се появят наченки за конкурентно мислене и реалности в полза на обществото. У нас, дори кражбите са дребни, защото сме семкаджии, бедни и недоразвити. Нуждата, обикновено, ражда иновацията!... Кой има нужда от нашите проекти? ..
Градовете - задръстени от потоците коли, градовете по цялата Земя - задръстени от паркирани на всевъзможни места коли,  гражданите и особено децата, защото мястото на всяко живо същество е под слънцето, а  днес, то е заето от коли, гражданите и най-вече децата, тъй като държавата и нейната администрация са им длъжници – нямa зали за спорт, няма плувни басейни, няма места за развлечения за деца в ученическа възраст, но има очевидно добре развити мрежи, за какво ли не.
Проектите  са - „Градски многофункционален комплекс” и „Пространствена урбанистична структура и метод за създаването й”, регистрирани в PCT / Мюнхен, ЕАО / Москва/,  WIPO / Женева, за различни страни по света и в БПВ / София.
  Използват се подземните нива на дворните пространства на всички учебни заведения по света, като теренното ниво запазва функциите си, без да променя собствеността си.
Те  осигуряват и предоставят на жителите още безброй възможности за градски дейности - за разширение на съществуващи, както и на нови - за образование и библиотеки, за медиатеки, за спортни зали и зали за развлечения, за плувни басейни и ледени площадки, за услуги от всякакъв характер, за магазини и ресторанти, за сладкарници и кафенета, за търговски обекти и боулинг зали,  за осигуряване безопасността на малки и големи, за социални дейности, за центрове на спешната медицинска помощ и БЧК, за градски диспечерски и охранителни  пунктове, за култура и културни центрове - изложбени и камерни зали, звукозаписни и телевизионни студия, за безвредни производства, за обикновени и хладилни складове, за почасово паркиране от всички и гариране за живущите в близост, за защита от природни бедствия или безразсъдни терористични действия, за подходящи и уютни пространства при лошите климатични условия на крайния Север или на Екватора, или при бури и урагани и т.н. 
  Проектите ни осигуряват на градовете нови възможности за бъдещето, а чрез пространствената структурна мрежа – тяхното обединение в едно цяло, в един, устойчиво действащ, организъм.   Градовете получават стотици декари нова, неупотребявана до днес земя. Ще я използват без да нарушават плановата си структура и пространствен образ!
Днес, колите са изместили човека от тротоарите и парковете и гонят хора, които искат да живеят в градовете, затова -  трябва да отстъпят, агресивно заетото място! Винаги ще се намират и желаещи да живеят в силно урбанизираните места.  Винаги ще има и енергия в помощ на живота им, защото липсата й е смърт за всяко! 
За градовете, важен ще бъде проблемът с липсата на земя и, ако днес, все още има нейде остатъци, които могат да се използват, утре - земята ще е кът или абсолютно ще липсва, особено в свръх застроените  централни зони. Тогава този основен компонент за съществуването им ще променя, ще изменя ежеминутно тяхното развитие в посока на нарастване, на урбанизационна екстензия!  Нарастването е неминуемо, а то ще изяжда плодородна земя,  ще изяжда средствата на жителите за транспорт и времето им за живот, ще хаби енергия, ще нанася вреда на природата.... Урбанизираното чудовище ще поглъща, все повече и по-бързо, и земя, и енергия, и хора. Процесите ще са необратими, а струпванията – все по-мащабни.
Човекът не би могъл да се откаже от колата – тя е гениално изобретение. Може би,  не би му била потребна, само, ако се промени неговото или нейното физическо или агрегатно състояние, но това е казано с усмивка... Същевременно човек винаги ще търси пътя, за да разшири удобствата си – въпреки, че живее толкова кратко, в сравнение с града. Мисля и говоря за обществата от хора, които ценят най-ценното – ума и се стремят да използват и реализират откритията му. Къде сме ние?  Няма ни! Няма ни никъде, защото сме се изоставили като хора, като народ, смачкан от високомерието на богатите и умните от останалия свят, които усилват липсата, на липсващите ни хармонични, на съвременния технологичен свят, качества и ум. Ние сме като всички останали, отдавна загубили стремеж и желание за по-добър стандарт на живот, основан на постиженията на човешкия разум, Затова, всички тук, искат само пари, когато им трябва - поне малко ум и разсъдък!
Градовете се нуждаят от още земя и неистово я търсят, защото изпитват и ще изпитват крещяща необходимост от нея - за различни свои потребности.
  Ние намерихме такава земя! Намерихме още земя за градовете в хиляди, стотици хиляди квадратни метра, скрита, неизползвана, подходяща.    Отвоювахме земя с многообразни функционални възможности. Открихме земя в сърцето на всеки град по света.
Нямаше нужда да ходим до Северния или Южния полюс, нямаше нужда да се екипираме като Пири, Нансен или Амундсен. Отворихме си очите и видяхме това, което всички виждат, което милиарди  хора по Земята са виждали, виждат и ще виждат.
мп


    


Тагове:   още,   земя,   градска,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1397902
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930