Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2017 11:15 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 386 НЕ свързани мисли 25
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 836 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 08.02.2018 14:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 386
НЕ свързани мисли 25

„Моралната революция е революция в ума, сърцето и душата на един робски народ. Тя е най-великата ни задача!“ – цитирам по памет Гоце Делчев.
Всяка война тласка развитието на технологиите, а те развиват всичко останало, даже и човешкия вид. Само мъртвите виждат края й!
Каква прошка може да иска власт, която си позволява да манипулира творчеството, заради политически причини? Политиката е форма на разделение и не е нужно да съществува, тъй като  разцепва, дори … въображението на творците?  От кого трябва да търси опрощение властта, е ясно, но не съвсем, тъй като, толерирайки елементарното -  творците изчезват или … престават да творят, защото забравят, как. Липсата на новаторство се препредава от поколенията, особено, от скопените творци – на други, също загубили пътя си към него, а съществуващото се скрива, залинява или атрофира! Бяхме и сме свидетели на безброй примери, и на едното, и от другото.   Всяка власт очаква, че ще е вечна и, че манипулацията й ще просъществува.  Историята, обаче, знае и показва, че пропадането на обществото започва от цензурата над творчеството, с  елементаризирането и ограничаването, както и с пренасочването му - в услуга на  нетворчески цели. Съществува и цензура, която унищожава и гори изкуство, думи, скулптури и фрески, книги и филми, физически премахва творци, но  -  те не могат, напълно, да изчезнат, защото са жилави като човешкия род.
Характерно за прехода, от едни в други форми, на обществено икономическите и политически отношения в страната ни, през последните години - е непонятната за нормалното човешко съзнание и морал, трансформацията в поведението на партийните членове и човешкото им преображение.  Възможно ли е човек, афиширал се атеист - да се кръсти пред религиозните символи в храма? Възможно ли е тази промяна в поведението да е станала и в душата, и ума му? Притежават ли тия човечета – човешки добродетели? Ако, не - какво правят, какво търсят сред хората, сред човеците? Не изпитват ли срам от липсата им? Кого лъжат?   Господ и светиите, обществото или себе си?  Трезво оценявам нечистоплътността, както на ума, така и на морала им! И се питам, къде изчезна идеологията, загубиха ли се нравствените човешки устои за паразитните политически партии или доминиращи за тях остават - приспособимостта и находчивостта на унизените им членове, и публика?
Покръстването, от една в друга религия, не е нещо ново за човечеството и особено, за народите на Европа. Поредното,  продължава предълго и у нас – на някои от членовете на единствената партия, оживяла през годините. То е подобно на „преображението“, сполетяло евреите в католическа Испания, преди повече от пет века, с насилственото приемане на християнството.  Насилствено са „приели“ покръстването, за да запазят живота си, опазвайки в душите си предишната, докато партийните членове-атеисти, никой не е принуждавал! Невероятно покръстване!  Невероятна метаморфоза!  Срамно човешко преображение!  От което, си вадя заключение, че тази черта им е вродена, тя липсва, дори, при животните! Тяхната веналност е уникална и показва за пореден път, че някои, условно ще ги определя като членове на човешкия вид - единствени сред живите, притежават рядката способност да се променят, напълно, а чрез нея, непрекъснато, да опазват властта и да доказват единствеността си! Доживях да видя и това! Напълни се жадната ми за имитации душа, а светците от стената, сигурно, са се сащисали!  Уникална метаморфоза, елегантно и технично изпълнение! Умопомрачаващо човешко падение!  мп



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1401839
Постинги: 1723
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930