Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2017 08:28 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 412 В музея
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 770 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.06.2021 15:14


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 412
В музея

 image

 

Отдавна не бях влизал в Археологическия музей.
Често се канех, защото имам интереси към историята, към истинската и все не успявах да отделя време. Днес, най-накрая, реших и отидох.

Я, глиган … като виното! – възкликна наблизо пълна, ниска жена.
Вероятно, беше  баба на момчето, което снимаше ли, снимаше, глигана. Бях отстъпил на 3-4 метра от експоната, нужно ми беше да го видя целия, та, те спокойно застанаха между него и мен. Бабата четеше, а малкият снимаше.
Съпротивата ми, срещу незнанието скочи и изригна, но стиснах зъби и спокойно си рекох приказката.

Винарната и виното  носят името на селището, край които е открит.
Сигурно, е тъй –  смутолеви жената.
Познаваше марката вино и не беше чувала за Мезек. 
Не беше сигурна и в това, което й казах.

Оцених прибързаността си. Не трябваше да я осъждам, а да я приветствам - беше довела внучето си, нещо, което недвусмислено трябва да се адмирира!
А глиганът изглеждаше като истински.

Честно  -  вие, откога не сте влизали в приятните пространства на бившата религиозна сграда, отдавна прекроена в музей?
Идете!
Може да заведете и децата или внуците си, както ще направя следващия път. Билетите не са евтини, но, както разбрах от усмихнатите и контактни уредници, и от охраната – всяка последна неделя на месеца, входът е безплатен.
Идете, за да си припомните това, което знаете или, за да се приобщите към апела ми – да се напише, най-накрая, сравнителна история на света на бялата раса, подобна на сравнителната история на религиите или на изкуството!

Идете, за да се убедите, че върху земята, на която живеем, са живели и предците ни! Че, те са прародители на всички останали бели европейски народи, защото, всички са тръгнали от тук, от земята край бреговете на сладководното езеро, съществувало, преди Потопа и че земята на Странджа е сърцето й!
Идете, за да потвърдите и вие, че различните тракийски племена, са дали живот на европейските народи, все близки, но и все тъй, различни в детайла бели хора, които нямат, нищо, ама наистина, нищо общо с индийци, с китайци или с черните роднини на англичаните от Южна Африка и Свазиленд!
Трябва да се подреди историята на белите, за да се докаже скритото и нечестно присвоеното от следващите, чули-недочули, взели ги като свои и изкривили истината. Като евреи, гърци и римляни, като англичани, германци и руси, отскоро. Необходимо е за самата история като наука, а и за да се промени съотношението на приноса към нея от съществуващите днес, и самочувствието ни - на един от най-старите европейски народи!
мп      




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1398313
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930