Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2017 15:09 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 421 НЕ свързани мисли 27
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 710 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.08.2018 15:41


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 421 
НЕ свързани мисли 27

image 

Има професии, които могат да се упражняват и практикуват до определено време! То зависи от характера и възможностите на индивида, и от изискванията на средата, в която се практикуват.

Специфична е изявата на изпълнителя. Певците, не биха могли да изпълняват, едни и същи творби в началото, и в края на творческата си кариера. Инструменталистите, с възрастта повишават качеството на изпълнението си, заради опита, който добиват. Трудност срещат оперните певци и артистите, при избора на, подходяща за възрастта им, роля.
Има професии, които можем да практикуваме, единствено, в млада възраст. Но, има и други, които могат да се практикуват цял живот като зависят от въображението, и творческия заряд на твореца или умението на ума, и ръцете му. Такива са професиите на всички творящи. При тях не съществуват, подобни проблеми - писателят и поетът, композиторът, сценаристът и режисьорът, архитектът и художникът творят, колкото и докогато могат, ако са запазили творческото си въображение, а с времето стават и по-съвършени. Те са творците, пред които обществото трябва да благоговее и да се прекланя, защото тяхното творчество ни представя пред останалия свят.

Съществува ли, в действителност и онази магична граница, която показва 82% отпаднали, и неуспешно реализирали се, в добитата с много труд и лишения, професия? Остават ли неравностойните 18%, постигнали успех и сътворили, дори, върхове в нея? Двоумя се, дали. да включа към тях и тия – с патериците, тъй като, те - безусловно ги изпълняват!

В помощ на обществото и държавата остават единици  -  чисти, работливи и талантливи, а това е абсурдно! За тези 2-3 процента, обаче, никой не се грижи! У нас, обществото, напълно ги е зарязало! Изоставило ги е, защото е далеко от тяхното интелектуално ниво и гражданска отговорност.
Рентабилно ли е, обаче – да се  усвоява, само една професия или е правилно, човек да придобива и други? И, не само един занаят. Ощетена ли е държавата, когато я напускат, придобилите скъпо обучение, специалисти?

Отново, предлагам да насочим интереса си към по-прецизното и оптимално остойностяване на приноса на всяка отделна професия - прецизно, за да се намали процента на училите-недоучили, на работилите в друга област и така, загубили, и своето време, и обществените средства, а, и очакванията на родители, и общество. Иначе, всички искат! Държавата и администрацията не знаят, кому и как да угодят, защото редът, и правата са сбъркани от години.

Архитектурата и градът са свързани с мечтите на хората.

Непрекъснато се възобновява и потвърждава усещането ми за космическа празнота, за нашенска кухота, и за малоумна обществена безотговорност! Всички, само говорят! Говорят и говорят, все празни и кухи приказки, и винаги - след преживяното!
След дъжд – качулка!
Безотговорността властва сред властта и се толерира, очевидно, от обществото, за съжаление – вместо да се намери превантивното решение.
С думи, не може да се запълни празна дупка. Празна Мара, тъпан била – казва народът.
мп




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1381295
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031