Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2017 07:42 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 439 НЕ свързани мисли 28
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 487 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 05.06.2021 15:17


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 439
НЕ свързани мисли 28 или още за европейския проект на етносите

 

 image

 

Добрите градоустройствени решения са в полза на гражданите и града. Те създават по-добри и усъвършенствани условия на живот, за всички.
*
Асоциацията, която е възможно да се формира, на базата на проекта ми „Дунав-Майн-Рейн – свободна икономическа зона за капитали, извън ЕС“, би могла да помогне за изграждане на федеративен политически гръбнак на бъдеща, обединена Европа на етносите,
а не на държавите - чрез самоуправляващи се местни етнически общности, съставени от също самостоятелни, по-малки урбанизирани единици.
Тези структури ще заменят властта на държавите и гигантските неуправляеми градове, линеарни структури и конурбации, с естествени форми на живот и управление.

В състава на Обществените Съвети ще влизат граждани, ангажирани с проблемите на обществото, което ги избира. Те ще формират регионалните и федеративните Изпълнителни Съвети / Парламенти.
Обществени институции ще представляват Суверена – реалния народ, ще изпълняват истинските му цели и стремежи, а не измамата на държавната власт.
Тази власт ще е в естествен синхрон с динамиката на развитие на европейското общество, а не с нейния консерватизъм и статичност.

Управлението на новите структури ще се доминира от свободни личности, които ще се избират, за да работят и контролират естественото развитие на Обществото в негова полза, а не на противниците му - партийно подчинените лакеи, затънали в корупция.
*
След реформирането на държавната администрация в трите й демократични институции – законодателна, изпълнителна и съдебна власт, не би била възможна появата на закони като Закона за защита на държавата, нито федеративната обществена власт, някога, би могла да бъде заплашена от появата му, нито задължения от рода на – решението е окончателно и не подлежи на обжалване!

От кого се защитава държавата, от кого се страхуват повече нейните репресивни институции? От народа  или от другите, подобни на нейните адепти, които искат да отнемат функциите на властта им за себе си? В тази битка участват всички политически фракции, които не признават приетите закони и тези дори, които сами са приемали в своя полза, за да ги защитават и да се защитават.

В нея не участва народът!

Абсурдността на ситуацията е, че властта се отъждествява с него. От това следват загубите му и печалбата за властта, без значение нейните политически характеристики.

Не е възможно съществуването, освен у нас и то днес - на държавна власт, обединена с непродуктивните, събрани в партийни структури. Без личности, а само от нагаждащи се живи и несъздаващи, но говорещи техни членове.
Обществото трябва да се реши на тези промени, след като създаде и обучи бъдещите си федеративни управленски институции от активните и способни членове от съставляващите гo етнически общности.
За съжаление, не виждам сила, която ще принуди човечеството да промени разпространената форма на лъжедемократичното си управление.
Създателят определя товара, който всеки да носи.
*
Представяте ли си парадокса - след Брекзит, англичаните заявяват, че ще се уповават на властта и полицията да ги защитават!
От кого? Обществото им трябва да се отбранява, единствено, от малоумието на политическата власт на държавата им, а не от себе си!
Ще видим, нали - само утрешното време е бъдеще, всичко останало е минало.
мп



Тагове:   verba volant,   scipta manent,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1380640
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031