Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2017 08:24 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 446 НЕ свързани мисли 31
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 502 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.08.2018 19:01


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 446
НЕ свързани мисли 31

 image

1.
Когато разумът на обществото е подчинен на политиката, то вегетира, а честите промени на политическите интереси, засилват процесите.
Започват с упадък на морала, културата и икономиката, а, когато се съберат резултатите от въздействието на тези елементи, които градят структурата на всяко общество – то прегаря и … рухва.
Възстановяването, на предишните позиции, е многократно по-дълъг процес, който няма сигурността, че ще успее, тъй като разграждането и деструкцията са неспирни, дори, невидими като диабета – здрав си, но и болен, защото процесите му, тайно разрушават нормалните.

Описаното не е подобно на процесите в нашето общество. Днес - то е във фаза на загниване, въпреки липсата на гравитация в пределите на държавата! Продължава да живее с порядките и зависимостите на отминалото, дори без изкривения морал - изфирясал, заедно с малкото му разсъдък. Светът ни, отдавна, не е camera obscura!
2.
Идеологиите на фашизма, комунизма и национал-социализма промениха завинаги същността на човека – всяка по своему, в различна степен и посока! Родени бяха от демократизацията на европейските общества и последвалото обединение на етносите им в крупни монархични държавни формации, които се превърнаха, под натиска на тези идеологии, в капиталистически и социалистически административни форми на тоталитарна власт. При раждането си, обаче, загубиха, като че ли, завинаги, правото си на самостоятелност и постепенно изпаднаха под влиянието на световните финансови, икономически и геополитически формации.
Промените послужиха като експеримент за останалия свят, без да се отчитат или анализират резултатите от краткото им съществуване, а бяха и без значение за възприелите ги, тъй като, очевидно, бяха „успешни“.
Заради този експеримент, светът плати огромна цена. Плащането продължава и никога няма да свърши, защото вредите му се втъкаха в душата и в сърцето, в ума на съвременните хора!
Болестта е нелечима и се преобрази в наследствена за човечеството!
Светът и днес е отровен!
3.
За да съществува, животът в природата се самоиздържа – едни са храна за други, които продължават да съществуват, докато трети, не изяждат тях. Но, защо човечеството копира действията на сетивните в хранителната верига на „демокрацията“, нали човекът има ум и разум?!

Може би, заради инертността си или … ?

Привикналите, да изяждат другите, ще продължат да живеят, както до сега – първо  воюват срещу народа, а след това - помежду си!
мп

        



Тагове:   демокрация,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1380391
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031