Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2017 21:47 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 452 Федеративен ЕС
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 1200 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 25.08.2018 18:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 452   
Възможна ли е нова управленска структура на Европейския Съюз
Проект

image


Прочетете този ескиз, разделен на пет обвързани части, защото написаното в него, не е казвано от никой! Не можете да го чуете, нито ще го прочетете някъде, защото властта в ЕС и тая -  в отделните държави-членки смята, че е застрашена! 
Представете си - застрашена, от собствените й народи!?
Но, тогава липсва истинска демокрация!
Очевидно, властта в "демократичната" държава достигна нивата си на компетентност. Време е човечеството да намери други, по-съвършени и по-оптимални форми на управление!
Добавих тези кратки думи, озадачен от деструктивността на псевдодемокрацията по света, преяла от власт, за сметка на полагаемите се права на всеки от нас!
Тези й форми  на управление, употребявани навсякъде, приличат на демократичен централизъм или,  може би, на демократичен капиталистически тоталитаризъм. Смятам, че псевдодемокрацията уби демокрацията, преди да проходи!
А, такава форма на управление, изобщо, не е съществувала. Оживявала е само имитацията й.
Моля, прочетете няколкото ескиза. 
От години, живея с идеята за използване потенциала на етносите в Европа и по света, тъй като, е очевидно пренебрежението на централизираната власт, окупирана от неподходящи да управляват, себе си, дори, хора. 

1.1
Предлагам политически и икономически проект за ново устройствено, и пространствено решение, обвързано с бъдещето на европейския континент, както и с неговото трайно,  и благоприятно развитие.
Проектът е предизвикан от съществуващите геополитически, ресурсни, икономически и производствени отношения,  и е съобразен с динамичните промени в света.
Би ли могъл, да послужи за просперитет на Европа и териториите около нея, както и да  разреши многовековни, а и съвременни разногласия, между етносите и народите им, както и между балканските, в частност – като обедини и хармонизира интересите им. Не знам?!

1.2
Необходима е промяна, а нуждата от нея тлее отдавна! Нужна е промяна на целите и обхвата, на параметрите на Съюза, на политиката и поведението му!
Днес, политическите промени от 80-те, все още, не са намерили своето политическо отражение! Липсва икономическа  реакция, а ситуацията – с използване на старите форми и отношения, не може да намери вярното си политическо решение и бъдеще като несъстоятелността, на лидерите по света, е очевидна!  Необходима е промяна в мисленето и разбирането за него!

1.3
Използвайки знанията, които професията ми дава и благодарение на обхвата на въображението ми, на творец на абстрактното, си позволявам да предложа на компетентните институции на Европейския Съюз и на всички заинтересовани страни, и народи, реализиране на нова политическа, икономическа, административна и териториално-пространствена структура на Съюза, под работното название - ФЕДЕРАТИВЕН  ЕВРОПЕЙСКИ  СЪЮЗ.

Целта, за създаването на този променен, по вид и съдържание, съюз, е да намери нови форми на управление, които оптимално да обединят капацитета на автентичните територии на континентална Европа и да ги хармонизират със съвременното политическо, административно и икономическо, религиозно и културно състояние на страните, народите и етносите, обитаващи бреговете на Средиземно, Черно и Каспийско морета като включи, и възможностите на страните от Европейския Изток -  Кавказ, Близкия  Изток и Северна Африка, в общ, единен, пространствен и административен, икономически и политически, управленски организъм!
Колкото невероятно и невъзможно да звучи, на пръв поглед – проектът трябва, задължително, да се анализира и обсъди!

1.4
Динамичните промени в света, през последните десетилетия, налагат необходимостта  да се обхванат полезните форми на управление на бъдещото развитие на ЕС, както  и приобщаване на  територии, които да стимулират, и подобрят условията на живот там, където това се изисква, да се подкрепи развитието на индустрията и търговията, науката и иновациите, а те  -  да повишат качествата му и социалната  активност, да се спрат военните и отбранителни разходи, да се ограничат стимулираните миграции на огромни човешки маси, да се използва мощта на корпоративния капитал за полезни обществени цели, да се успокои политическата и обществена среда, за да може европеецът да заживее нормално, каквото и да значи, за вас или за мен, това!. 
мп
/ 1993 – 2007 - 2017 г.




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1381372
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031