Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2017 22:44 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 453 Федеративен ЕС 2
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 642 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.08.2018 18:33


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 453   
Възможна ли е нова управленска структура на Европейския Съюз
Проект

 image   Атинската школа

2.1
Залагането на добронамереност носи конструктивно единодействие. То трябва да замени  непрекъснатото изтощаване на човешки и природни ресурси, от противопоставяне и войни!
Капацитетът на съвременния политически свят се изчерпа и приключи, преди, повече от шест десетилетия! Необходима е нова геополитическа среда, нови отношения, ново начало!

2.2
Загубата на огромни средства за отбрана и въоръжаване, намаляват качествата на живот на съвременните общества и спъват техния прогрес. Неразумно е, потенциалът на икономиката на редица държави, да разчита основно, на производството на средства за човешко унищожение, вместо на производство за съществуването му! Човечеството трябва да преустанови създаването на нови и нови, форми и начини, за своето унищожение! Светът трябва тотално да се разоръжи!

2.3
Заедно с усилията за адаптирането на потоците имигранти към условията в напредналите икономически страни – те, също са безперспективни. Използването, на силите и възможностите на имигрантите, ще е успешно там, откъдето са тръгнали - в собствената им среда, която трябва да се опази от обезлюдяване,  а градовете на автентична Европа – от пренаселване.
Проектът предлага финансова подкрепа, расово и етническо съхранение, предвижда и де-урбанизация, а тя е възможна, единствено, извън континентална Европа, за да се реализира на чисти територии, използвайки богатствата на дигиталния свят!

2.4
Средиземно море е най-използваният и натоварен воден път на Земята, а хората, живеещи около него, са го нарекли, ясно и категорично - средината на света. Дори, съвременната човешка цивилизация се е родила тук!
Предлагам, отново да се използват тези възможности и преимущества, в полза на  европейските и близките по територия народи, тъй като водите му не могат да бъдат преграда, а естествена връзка и контакт, както преди хилядолетия, както и за останалите, днес!

Pax Romana,  по израза на Плиний Млади / 62 – 120 г. / от времето на император Траян,  характеризира мира, осигурен от властта на Рим, дала спокойствие на всички народи, включени към империята, след тяхното колонизиране!
Днес, обединението може да се осъществи доброволно и добронамерено, с  усилията на заинтересованите страни и граждани на Средиземноморието, Черноморието и страните, около бреговете на Каспийско море, заедно с автентична Европа, за реализиране на качествен и спокоен живот, при активното съдействие на международния банков и корпоративен капитал, и на европейската политическа администрация!
Проектът предлага федеративна структура, която да надстрои съществуващата, като обедини в един съюз - свободни, самостоятелни и самоуправляващи се етнически  политически единици. Предлага нова култура на съвместен живот, липсваща на съвременната организация! Предлага промяна, която носи потенциал за развитие!
мп / 1993 – 2007 - 2017 г.



Тагове:   демокрация,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1400591
Постинги: 1722
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930