Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2017 09:23 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 460 Мъка
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 527 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.08.2018 18:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 460
Мъка

image

                                                                                                3d model: Raystudio / Forma Ltd

Съвремието ни поднася, какви ли не изненади, най-малката от които е нашето изоставане, спрямо технологичния свят! Но, това не е изненада, а обида!

1.
Тия дни,  прочетох за изявление на Председателя на Европейската комисия пред студенти от Люксембургския университет и наистина бях изненадан от политическото му късогледство.
Не е важно, какво смята г-н Юнкер, днес е тук – утре го няма.
По-важно е, че чиновническото съсловие, рожба на партийната политическа система, проплака, чрез него,  на умряло. Страхува се за бъдещето на европейската администрация, заради евентуалното увеличаване броя на страните-членки на ЕС, ако държавната власт в тях се замени от властта на етносите! А, те били около деветдесет и осем, според председателя! Близо четири пъти повече от днешния състав на Съюза, независимо, че  действително, броят им е далеч по-голям.
Страхува се, че тя няма да се справи с многото и сложна  работа, сякаш, днес се е преуморила! Ние знаем, че чиновникът, никога не се уморява, защото неговата работа, не е работа, а имитация! При това, не използва и малкото в главата си, нито силата на мускулите си!
Стремежът на администрацията е, единствено - да се размножава! По всякакъв начин и повод. Непрекъснато и то, заради неефективната си „работа“!
Дали, толкова е броят на етносите в Европа, не знам, но съм убеден, че не е включен циганският, който живее като паразит, върху гърба на всички от континента, столетия, без да се приспособи към коренното население.

2.
Кое е сложно?
Предлагам да се трансформира управлението на държавите–членки като всеки етнос получи правото да избира своите представители, а партиите  -  да остават в миналото!
Избраното държавно управление ще излъчва представители на етносите за Европейския парламент и в останалите административни органи на ЕС. Задължително е да се приемат и всички желаещи да членуват в него, европейски страни или етноси.
Те ще се самоуправляват в обхвата на своите територии, а заедно ще управляват държавите си и федеративна Европа, защитавайки етническите си интереси, а не тунеядството и корупцията на техните администрации!

3.
Може ли, да различите програмите на съвременните партийни „групи“ в Европейския парламент? Какво, кого и как защитават партийците? Виждате ли разлики, в обикновено, липсващите им партийни програми? А, какво ще кажете за партиите у нас или за резултатите от реалното им управление?

Еквилибристи, демократи, социалдемократи, либерали, социалисти и консерватори, популисти, националисти и интербригадисти, сепаратисти и активисти, патриоти - всичките имитатори.  До един!  Те съществуват, заедно и с етническите партии като не се различават по нищо, една от друга, освен, по апетита, мечтите и въображението на буболечките в тях!
Всяка се бори срещу всяка и никоя – в полза на избирателите!
Затова, след избори, започват пазарлъци и коалиции, лоши и добри. Лоши за хората и добри за артистите-комици от политическите театрални трупи, които се борят, единствено, за участие в „демократичната“ власт на държавата и активно в борбата за кокала! Без това свое участие – те са никои! Обединяват се демократи с консерватори, националисти с глобалисти, с плужеци и глисти, сред парадокси и морални абсурди!  Така се ражда корупцията, а нейното премахване ще дойде само, след премахването на причинителя – партиите!

4.
Да се надяваме, че създаването на федеративна Европа на държави, формирани от етносите, ще се реализира един ден, въпреки съпротивата на чиновничеството, а тя -
ще осигури равнопоставено участие, в управлението на всяка отделна страна, на представителите на етническите общности, съобразно броя и капацитета им,
Всеки етнос сам и с другите, заедно и с останалите европейски етноси ще заработи, ще се грижи и образова, за да осигури бъдещето си, повтарям – със собствени сили. Заедно и разделени при мирно съвместно съществуване, вътре в границите на държавите и Съюза,
ще намали влиянието на партийната,  държавната и европейската администрация, в т.ч. и на създаваната от тях корупция и метастазите й,
ще намали опасността от войни или най-малко ще принизи техните размери и поражения,
ще увеличи и обогати културното единство на етническа основа в Съюза,
ще намали умишлено поддържаната бедност на определени етноси,
ще уравновеси демографския баланс, вътре в тях, 
ще регулира развитието на всички етноси и държави като изравни, доколкото е възможно, техните цивилизационни нива,
ще осигури еднакво отношение към образованието и труда,
ще опази културното етническо многообразие и автентичността му,
а най-накрая, кой знае, може да установи и реален мир. 
мп

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1396555
Постинги: 1718
Коментари: 16
Гласове: 478
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930