Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2017 07:31 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 463 Употреба на демокрацията
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 689 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.08.2018 17:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 463
Употреба на демокрацията

 image

 

Цитирам Томас Джеферсън / 1743 – 1826 / - трети президент на САЩ и основател на Републиканската партия, за да разкрия опасността да се завърнем към предишни икономически и социални форми на своето развитие. Към тях се стреми да ни откара енергията на демократичните управления и власт, подкрепяни от определени геополитически кръгове по света –

„Единичните актове на тирания могат да бъдат случайно възникнали и краткотрайни събития, но поредица от репресии, започнали в определен период и продължаващи без изменения, след всяка смяна на министри и президенти, съвсем ясно доказва, че е налице съзнателно разработен систематичен план, за връщането ни към робството.“

Формите му няма да имат значение - най-вероятно, ще са разнообразни и непознати. Кои, как и кога биха могли да реализират тези интереси?
„Кои“ -  са обединените сили на богатия и интелектуален елит на света.
Как? Не знам, но и те не знаят. Определени са интересите, желанието и възможностите. От десетилетия съществуват и структурите им.
Защо? Защото смятат, че са призвани да управляват световното развитие и се стремят да защитят бъдещето си.
Но, защо не си гледат добре устроения живот, а се занимават с плебса?
Вероятно, защото, гледайки към бъдещето си, се страхуват от промени в държавното управление, след евентуалното завоюване на властта от ниските нива на човешкото общество, тъй като не биха могли да предвидят посоките на неговото развитие, нито ще позволят участие на умните и образованите в управлението му.
Ние, обаче, знаем, защото сме го преживели, дори, живеем с него и днес, а те – наложително е да го проучат и опознаят по-добре!

С прочетеното и разсъжденията си установявам, че малцинството от умни и богати, управлява и напътства човечеството, и днес - особено днес, с цената на всички възможни форми и прийоми, а участието в управлението на мнозинството, просто манипулативно се преекспонира. То, не би могло, дори, да се самоуправлява, както, не веднъж е доказвало, поради логичното обяснение – липса на образованост и наличие на инфантилност.

Кога ще се реализира?
Отговорът е тревожен, защото, никой не знае и не би могъл да знае!
Мисля, че се случва и в момента.
Зависи от интересите на интелектуалните, корпоративни, банкови и технологични елити, които се стремят да намерят и използват формите за елегантното отстраняване на интересите на „дрипавите.“
Ще ги наложат чрез условно демократичната власт на съвременните държави, която съзнателно поддържа техните интереси, тъй като принадлежи и е зависима от тях. Времето тече, а резултати от опитите, свързани с управлението на глобалните процеси и метаморфозите на човешкото общество, скоро няма да има. Няма да са и ярко изразени, за да успее човечеството да ги анализира.
Но, те съществуват и вероятно променят света, без да го виждаме!
мп

 

 

 

 

 

 

       



Тагове:   демокрация,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1398243
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930