Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2017 09:25 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 469 Информация
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 684 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.08.2018 17:23


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 469
Информация 

 image

 

Няма да се уморя да коментирам публично предложението ни към Столичен Общински Съвет и към администрацията на Столична община! Гражданите трябва да бъдат запознати с характеристиките, с възможностите и качествата на проектите, които предлагаме. 
А, предлагаме да инвестираме и изградим обекти на недостатъчни  или липсващи градски функции. Ще ги изградим и експлоатираме, сами или с партньори.
Обществото трябва да е запознато и убедено, за да вземе правилно решение за ползите или за недостатъците, ако имат такива. Гражданите на София и на другите големи български градове трябва да знаят, за да могат да преценят ползите от тях или от други подобни, ако има такива.
Те са заинтересованата страна!           

1.
Опитвам се дълго да убедя градските власти в полезността и навременността на проектите, които предлагаме. При това сме решени да ги реализираме, без да ползваме обществени средства. Банки или финансови институции са готови да открият кредитна линия, с помощта на която ще се финансират и построят обектите.
Те ще осигурят на града нов свят, ще направят града по-богат, тъй като ще придобие стотици декари, неизползвана досега, многофункционална земя! А, няма откъде да се снабди с такава, защото такава липсва! Липсва неусвоена градска земя!

Не изпитвам гняв за пропуснатото време, но е учудващо, че,, все още, не се е родил доблестен и достоен  общински служител, който коректно да отговори  - 
защо Общината  не желае да ги ползва?
Какво я притеснява? Защо се спотайва и мълчи?
Вероятно има причини, които не знаем, независимо, че градът и всички в него, болезнено се нуждаят от тази необикновена земя, и от нейните многофункционални възможности. На това отгоре предлагаме да не се ползват обществени средства и усилия! Очакваме само добронамереност - върху лист хартия!!!!! 

Не бих могъл да променя намеренията й, ако чиновниците не искат. 
А, предлагаме пълноценно да използваме публичната общинска собственост, която Властта е приела да управлява в полза на гражданите!
Ситуацията е парадоксална - откриваме неизползвана земя, от структурата на всеки голям град по света, подходяща за различни дейности. Единствени в света!!!!!Предлагаме на  градските власти на София да използват иновацията като осъществим начинанието, заедно или сами, а властта мълчи!
Земята, коятп предлагаме е около 2-3 милиона квадратни метра за всеки средно голям град, а възможните функции, за които може да се ползва, зависят от нуждите му!Ситуацията е абсурдна, но и смешна - гражданите и градът продължават да агонизират, а помощ от нийде не иде!

Обществото може и има сили да наложи  - собствеността да му носи повече ползи като се управлява по-добре!

В следващия ескиз ще публикувам последното писмо, което изпратих преди месеци, допълнително приложено  към последното ни предложение от март 2017 година, за съвместна работа - за да решите, как би трябвало да се постъпи, какво да се прави? Очаквам да вземете сами решение, след като прочетете, ако не сте сторили това, представената информация / „градски ескизи“ NN 376, 377, 378 и 468 / и да прецените, дали, имате нужда от още полезни градски функции, и услуги  
като подземни паркинги и гаражи - с преференциални цени за близо живеещите,
като учебни спортни зали и басейни,
за културни и търговски зали,
като пространства за хладилни и безвредни дейности,
за специализирани диспечерски и спомагателни центрове към органите на реда и към спешната медицинска помощ,
за всякакви услуги, които ще улеснят и подобрят условията на живот?!

Очаквам и да се запитате - има ли градът ви необходимост от още земя, за още стари и нови услуги, и дейности или не!?

Гражданите могат да принудят управлението на града да реализира предложението, тъй като е в техен и негов безспорен интерес! Ако, не желаят или нямат нужда, ще чакат столетие, когато Общината законно ще придобие правата за ползването им! А, може би и други специалисти имат добри и също, неангажиращи бюджета на града решения, които крият от обществото, по непонятни причини.

Питам се, дали, властта  мълчи умишлено, защото разбира, че с осигуряването на тези богатства, се изплъзва част от властта й? Независимо, че предлагаме партньорство?! Питам се, защо не позволява други да помагат, когато, очевидно, няма сили и ум да управлява определени дейности, и очаквам да ми отговорите, че общинските дружества „Паркинги и гаражи“ са нейните златни кокошки, и че мълчанието е продиктувано от тези причини. Разбира се - страхува се, въпреки, че проектите ни използват възможностите на някои сродни или близки общински дейности. Може би, иска да ги присвои, тъй като не изпитва страх от световните, европейските и нашите закони, нито от правораздавателните им институции или може би, очаква да й дойде ум, отнякъде в главата, за да й хрумне, още по-велика идея.

Но, това е трудно, дори, за подготвени членове от елита на човечеството, камо ли, за неграмотната българска техническа администрация! Трудно е да се намерят други, макар и подобни, ползотворни решения, затова светът се осланя на известните форми за използване на урбанизираната земя.
Но тя, не стига за нищо! Отдавна!

Ние открихме този резерв!
Чрез разума си открихме неизползвана градска територия и я предлагаме на нашите, и на градовете по света! Но,

Столична община отказва да използва проектите и незаменимата с нищо земя, нарушавайки установените европейски и световни изисквания, норми и правила, гарантиращи техните функции като отнема площ от тяхната повърхност, за каквото и падне!
Колегите, вероятно, знаят, че нарушават градоустройствени и ергономични закони, както и правата на децата!

Предлаганото от нас решение е далеко по-разумно и икономично за града. Чрез него, всяко училище ще придобие спортна зала или басейн, без да се „краде“ ценна, невъзстановима  дворна площ, нито Обществото ще влага средства!

С публикацията се обръщам към гражданското общество и търся помощта му, за да упражни влиянието си, за да надделее разумът,  при вземането на решения от градските власти! Искам да ви убедя, че използвайки проектите ни -  ще се опазят училищните комплекси, а градът ще забогатее и поумнее!
Чрез разума си трябва да прецените качествата на проектите - по съдържанието на писмото и публикациите, да ги обсъдите, и заемете своята позиция!

Надявам се да проявите и търпение, защото този текст стана прекалено дълъг, затова го разделям на две като съм уверен, че то ще бъде възнаградено!
мп




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1398225
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930