Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2017 10:17 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 473 Без промяна
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 623 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 14.06.2018 21:23


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 473
Без промяна
image
1.

Присвояването на история е като всяка друга кражба.
И не е от вчера -  съществува паралелно с развитието на човешките общества. Дело е на недостатъчно развити и непълноценни хора, и народи. Моралът на обществото го класифицира като дейност на непочтени, на неразвити, в морално и етично отношение, народи.  Те не могат да не крадат, защото трябва да съществуват в паралелния свят на умните и работливите. Стремят се и да приличат на тях. Крадат това, което не притежават и от което се нуждаят, но крадат и което не им трябва – по навик. Присвояването включва всичко, свързано със съществуването на човека и започва с раждането му. Изглежда, че е основен двигател при развитието му, стимул за съществуване на по-голямата  част от обществото.

Магията на кражбата омагьосва слабия и той убедено започва да мисли, че всичко му е позволено, че при създаването на откраднатото е участвал - по видови, и расови причини!

Кражбата не може да се изкорени, както не може да се отрече, че мързеливият и тъпият - също е човек.  Обществото законово преследва и морално укорява крадеца, но, очевидно няма, а и не би могло да има, резултат. Крадецът придобива характеристиките и поведението на процесите, родени от природата, а те го формират. Народите – също! Защо ли? Защото крадецът не може да сътвори, нито да изработи откраднатото. Няма знанията, липсва му творчеството, чуждо му е въображението! И страда. Краде, за да има и той! За да оцелее.
Ощетен е умният и опитният! Така е било, така и ще бъде, вероятно.

Присвояване на чуждото не прилича на творческото ползване и надстрояване, доразвиване на сътвореното. Повече от шестстотин години обществото изисква етичност при ползването на всяко откритие и цитиране името на автора на творбата. Крадецът, не би могъл да забогатее като се подписва под нея или когато присвоява чуждата история. Само духовно измършавява и пропада, става за присмех. Лошо е, че му става навик, а той рецидивира!

2.
Винаги ще ме учудва дебелоочието на присвояващите!
Обикновено, това са хора, от късно появилите се на световната сцена народи. Културата им се е формирала, върху създадената култура на другите, но, след присвояването на света от основните империи, преди около два века, историята му е променена, за да преувеличи, сякаш, несъществения им и несъществуващ принос! Решиха, че са създатели и негови ментори.Убедиха и себе си, дори! На културата на по-старите народи  -  също, крадейки я, завинаги!

А, всичко започва с опита им да прикрият липсващата своя, нейде - в дебрите на човешкото рождение! Написаха историята на културата на обществото, така, както решиха.

Тя, просто е невярна! Бих казал, напълно, кардинално фалшива!

Въпреки това, цивилизованият свят продължава да разпространява екзистенциално обърканите й изводи и никой не желае да напише вярната. Интересното, което не се знае, нито се  разбира от водещите съвременни държави е, че силата на икономиката е подобна на изгрева и залеза на слънцето на културата, и затова, трябва да се познава историята.
Тя доказва, че обществата препредават технологичните и културните си постиженията, на идващите, след тях. Показва, че преди елините, англчаните и руснаците са живели нашите прдшественици, чиито гени носим, и които са създали високата си цивилизационна култура холядолетия, преди тяхната поява. Идващите по-късно елини усъвършенстват постиженията  на асирийската архитектура и изкуство, а те, от своя страна   надстроили халдейската, а тя – шумерската. Тя, от своя страна - тракийската! Взаимно са си влияели с изкуството и архитектурата на Древен Египет!
Вчера, в наши дни, се появяват и споменатите.
Защо гърци и македонци, англичани, турци и руснаци оспорват очевидните истини? Дали, ще пораснат едните или другите - ще получат уважението на света? Не вярвам. Използват историята, само за непочтените си политически, властови и търговски цели.
Нали, азбуката, която е популяризирал Свети Климент и другите мъдри, край него - отдавна, от хилядолетия е била сътворена и ползвана от живелите, преди тях - траки и финикийци! Напълно естествено е, Петър
I Велики да е наредил създаването на нейния правопис - така са я възприели, научили и усъвършенствали, около 1700-та година,  след Новата ера! И, не биха могли да я открият, тъй като е била вече открита! Този факт, обаче, не задоволява имперската им ненаситност! Същото е и с религията, и със знанията, и с историята, върху която и днес, се упражняват, след измамата, съчинена от някакъв си военен историк аматьор, преди двеста години!
Предлагам на всички, да се успокоят и мирясат! Истината се знае!

Дори, днешните гърци, не използват напълно древната си азбука, а и никой друг по света, защото нейното, твърде променено, лице е съчетало особеностите на съвременните им езикови нужди.

Заедно, ние също, ще предадем своята дигитална култура на следващите поколения!

Но, културният свят трябва да създаде и притежава своята вярна история, а, незадоволените, преди да започнат, отново, да си измислят - нека прочетат листовката на моралното лекарство против кражби!
мп



Тагове:   демокрация,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1398820
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930