Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2017 08:00 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 489 Няма демокрация, без гражданско общество!
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 772 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 25.08.2018 16:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 489
Няма демокрация, без гражданско общество!

 image
                                                                                                            Салвадор Дали

В България няма демокрация и не може да има, докато не се създаде и просъществува активно гражданско общество. За всички е ясно, че политическата власт - пречи на раждането, а наченките му, са нейни манипулирани форми и структури.  

Обществото продължава да е болно. Носител е на бацила, наследен и поддържан  от идеологията на комунистическия парадокс. Определението е мек израз на това политическо недоразумение, което събра мечтите на хората за по-добър живот, с изгарящата жажда на пропагандаторите му да забогатеят лесно, чрез кражба като за целта им послужи властта и терора, при налагането й.

Интерес предизвиква паралелното съществуване на болни и лутането им днес, при търсене на здрави основи за защита. Наложеното у нас е нелепо, защото бе намерена и осъществена парадоксална непозната форма, която имитира обединение между авторитарен режим, и демократични структури.

Истинска демокрация ще се появи и ще възтържествува, след раждането, и стабилното установяване на демократични принципи в управлението, и живота в страната. До тогава, обществото ще се управлява с методи и лекарства, използвани от тоталитаризма.  Възможно е продължителността на болестта да продължи по-дълго. Дори, може да надхвърли времето на реалното му съществуване като властта и партийните интереси увеличат агонията, при създаването им, подкрепяйки общия морален, социален и икономически упадък. Това е борба за власт над всички естествени донори, за привилегии и богатства, което противоречи на същността  на тази идеология.

Създават се имитации на партии, променят са закони, подчинява се живота на властта, използват се лакеи и манипулатори, появява се насилие, а агресията срещу народа е, все по-ефективна, защото насажда и страх!
Накрая, отново и неминуемо, се появява познатото тотално обедняване, от което властта посмъртно, не е могла да се освободи, а обществото заживява, завинаги разделено. Лицето й е нейната администрация. Тя, все по-ожесточено, управлява и контролира всичко, и безпрепятствено се размножава, независимо наближаващия й край.

мп



Тагове:   демокрация,   власт,   мутанти,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1380871
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031