Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2018 11:09 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 528 Заедно, но разделени 2
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 567 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.05.2023 10:05


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 528
Заедно, но разделени 2

 image

 

Още преди изграждане на Римската империя на запад, след това на изток, както и при упадъка им - всички изостанали са се стремили, а и днес се стремят към тях.
Близки и далечни, организирани или не, племена или части от народите, търсят възможност да присвоят благата на по-напредналите за себе си! Търсят режима на реда и прогреса, искат да живеят сред богатствата на видимата цивилизованост.
Като че ли, проблемите и нещата, свързани с тези стремежи, се повтарят и днес, но вече управлявани!

Не е от съществено значение, дали, центърът е на изток, както е било или на запад, както е днес! Без значение е и появата на други временни играчи на световната сцена - европейският континент е бил, е и ще бъде политически, и икономически двигател, генератор на културата и технологията на съвременното общество! Дори, без Велика Британия, която не успя в борбата си за лидерското място и бе „изгонена“ от съюза на Германия и Франция от европейския пазар.

Въпреки това, пълното обединение предстои!
Интерес предизвиква бъдещето на етническия му състав, кой, как, и с колко ще участва, какво ще дава, как, и кога ще има право да консумира?! От изключителен интерес е и формата на бъдещото му управление, и нейното развитие.

Раждането на новата империя е факт.

Предстоят да се изяснят въпроси по териториалните, икономическите и политическите параметри, и интереси като мисля, че отново, всички заедно  -  ще  изоставят културните и религиозните. Различната скорост на развитие, обаче, ще е пречка при пълното им единодействие. Пречка ще е и привичката на някои да ползват, а не да дават, да вземат повече, отколкото дават, толкова характерно за някои балкански тарикати. Как ще се оформи лицето на обединението, също не е от такова значение, каквото изисква силата на морала и на духа на участващите в него.

Интересно ще е, кой, колко и как ще даде своя принос за общото или как, отново, ще ползва двуличието си?! То, все някога, би могло да обърне „каруцата“ на мъчително раждащата се днес, новата империя. Затова са необходими точни правила при участие и перфектен контрол, които да й осигурят по-дълъг живот от, все още, живите остатъци на съществувалите, до скоро.
мп




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1398713
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930