Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2018 08:01 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 529 Балкански нрави 1
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 607 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 28.09.2018 17:01


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 529
Балкански нрави 1

image

Рядко препрочитам ескизите си – дори тези, които харесвам. Попадат пред очите ми и от сайтовете, харесани и закачени.  Виждам, че темите, в някои от тях са, все още, злободневни, нищо, че са писани преди години, а размислите и позицията ми, и днес, си остават същите.
В следващите няколко ще припомня мислите си, за тези, които не са ги чели, когато, за пръв път, са видели бял свят. Не твърдя, че съм прав, но позицията ми е ясна. Тя защитава светостта на народа ни срещу нечистоплътните кражби и постоянните опити, на всички близки или далечни от нас, да ни завладеят и употребят.

Ако днешната ни история по тези земи е скътала началото си тук, от преди десетина хиляди години, то, през последното хилядолетие от нея, сме в непрекъснати войни, при опита ни да продължим да живеем като такъв и да се пазим от крадливия нрав на съседите. Сто и петдесет години сме под властта на ромеи, близо петстотин – на османлии, а в последните сто и петдесет, на братята руси! Чудя се, толкова ли сме богати и красиви, че всеки иска да ни притежава?

Защо съществува такава вражда между близките и съседните ни народи - толкова ненаситна, толкова бясна и душаща разума на нечестивия, на подлия, на болния, и толкова необяснима?!
Дали, разделението на Балканите, наистина е минало?
Дали, някога ще заглъхне и това в Близкия изток и къде ли, още не
в центъра на Източна Европа, в средата на Африка или в края на Далечния Изток?
Кой ще върне живота на убитите, на изселените, на варварски поробените? Кой бог и кога ще накаже жестокостта на поробителите?

Наричали българския народ варварски! Защо? А те, какви са? Нали, сме живели заедно хилядолетия, преди още новата ера да настъпи, не значи ли, че и те са варвари или има нещо неясно?
Вероятно, враждата им е комплекс за малоценност, който избива и подклажда, който човърка ума и душата на по-нисшия, всекидневно, година след година, столетие след столетие. Заради този комплекс, вероятно, се появяват и шовинизма - с елинизма, и великосърбизма, с великорусизма, а в наши дни, и с македонизма. Сякаш, за да им даде самочувствието, което им липсва по рождение, да им даде предимство при заемане на по-изгодна културна позиция - при усвояване,  на общото за всички,  наследство на траки и българи, на създателите на част от човешката история, на последно появилите се бели хора на земята, при която, водещи сме били ние – техните преки наследници, а не, днешните претенденти. И те, но накрая, ... от вчера!
Подчинените тогава – търсят хилядолетия наред реабилитация, чрез откраднатата, подменената и измислена история на общото ни съществуване, стремейки се да унищожат физически и културно водещите, и доминиращите, преди. За да ги няма!
Обиденият им дух живее и днес.
Виждаме го сред обезбългарените земи край бреговете на Беломорието, виждаме го сред обезправените наши сънародници край Цариброд и Пирот.
И в Македония!
Виждаме го, чуваме го, вече няколко столетия от зле прикритите аспирации и на великоруския шовинизъм!

Какъв им е проблема на тия - не могат ли да живеят като нормални? Питам се и не мога да си отговоря.  
Вероятно, имат да си връщат, заради предишното си малостойностно  съществуване,   за всичкото им непълноценно проявление, сякаш, това може да се оправи днес. Може, според тях - с унищожение, с окупация и с коварна подмяна на паметта, и историята! Заради това, може би, техните администрации наложиха яростен геноцид над живеещото, в окупираните ни земи, българско население, който по своята жестокост и размери няма равен в човешката история!
Тази политика манипулираше поробения и го научи, че единственият, който може да го освободи е братският му руски народ!? Същият, над който българският е властвал преди, както е властвал и над останалите други, тук.

Чели ли сте, чували ли сте за Гарван, за Търлис, а в по-ново време - за остров Трикери, за македонския Божик, за родството ни с казаци и руси, за техните нрави, за убитите - без съд и присъда, преди няколко десетилетия?
Питали ли сте се, от къде извира тази нечовешка жестокост и то, между близки? Заради превъзходството ни над тях ли, се ражда и не умира или е, заради крадливостта, от естествената им подлост и коварство?!
Дали, не е рожба на нашата слабост и податливост, подчинена на политическото разделение, насадено и развито, от заинтересованите манипулатори?!

мп
пп. Ескизът "Балкански нрави" продължава в следващите няколко.



Тагове:   нрави,   Балкански,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1381113
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031