Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2018 07:12 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 532 Балкански нрави 4
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 440 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 14.11.2018 05:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Следва от ескиз N 531
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 532
Балкански нрави 4

 

image 

 
За съседите ни от юг, важно било пълното унищожение на варварското племе, а унищожението -  ще им осигури сигурност при тоталното присвояване на наследството на траките. Нищо, че и те са били част от тези племена, нищо, че са получили даром и културата на живелите, преди тях, нищо, че, пак от тях, са взели технологиите при добива и обработката на различните полезни изкопаеми, че от тях са  научили, как да обработват дървото и камъка, сдобили са се с мистериите, с виното и боговете.....с историята, която ревностно искат да заличат, векове наред, изменяйки я в своя полза. И елините, по-късно и гърците, и сърбите, и най-близките ни от югозапада, заедно с братовчедите ни от североизток, на които сме я дали, малко преди, поробването ни, искат всичките ни богатства!

Откъде е произлязла културата на елините, на македонците, на руси, украинци  и белоруси? Да не би да е паднала от небето? Как се е развила във времето? Кога са се появили в историята гърците? Какво общо имат древните, с днешните обитатели на тези земи? Как и откъде, изведнъж се появява разума на Платон и Аристотел, логиката на законотвореца Солон, историите на Херодот и Тукидит, майсторлъка на Фидий, Лизип, Скопас и Праксител, Аристофан и Есхил .....
Кога са станали моряци – преди да се научат да ходят или са, все още, земноводни, появили се от вълните на морето като Афродита? Дали, не са извънземни?! А, може би, днешните жители на тези територии, знаят, какви са и от къде са се пръкнали?

Затова ли, така свирепо се борят за наследството на траките, тъй като нямат свое? Какво общо имат с тях, приличат ли им с нещо, умствено и физически, на същият ли език пишат и говорят, различен ли е битът им, как се трудят, как творят, откъде черпят ресурсите си или ще ни разкажат за другото, скритото - къде са били рудниците в древността, от които са извличани ценните метали, къде са били горите, които са изсичани, за да си строят лодките или къде са реките и езерата, с чиито имена са кръщавани богове и богини, нереиди и титани, откъде са извирали сладките им води, с които са съществували, или къде са живели боговете им - присвоили и тях, като всичко друго? Та, нали, и планините им са толкова ниски, колкото са и те, по-ниски, дори? Шега, разбира се. Вероятно,  всичко това се крие и днес, нейде в камънака или под нискостеблените маслинови дръвчета и едвам, оживяващите храсталаци. Едните – пирати-крадци тогава, другите – днес!
А, дали, да не попитам и казахите или русите? Знаят ли истинската си история или познават само буламача, сготвен от манипулаторите й!

Затриването на основния претендент ги прави единствените и неоспорими наследници, на предхождащата, и обща за всички, културна история на траките -  видима за света отскоро, манипулирана, и днес от техните претенции, и целенасочени измами!

Откъде е произлязла културата на руснаците, на всичките около тях? Сигурно и тя е паднала от небето в благодатната руска душа. Ние знаем  историята, но, те не искат да повярват, че великата руска култура се е родила тук – в България и българите-траки са я засадили, ашладисали,  и отгледали, и в тяхната градина! Днес сме малки, а преди – малките са били те!
Затова са обединили усилията си с тези на гръцките и сръбските историци-фантасти, променили историята на човечеството, и тази на белия човек,  до неузнаваемост!
За да се покажат като доминатори!
Но, духовете на вярната човешка история и на културата, са живи, и все още съществуват! Те ни дават основанието да заявим открито националното ни културно богатство, направило ги и тях хора!

Страхът, че истината на тракийската цивилизация ще излезе  на показ и ще се открият създателите, и носителите й, е двигател на злобата, и многовековният им стремеж за разправа, особено в Македония, и беломорските ни земи! Страхът от воините на Ахил им тежи от хилядолетия. И от този, на троянците, Еней и създателите на Рим. Страхът от богатствата на Приам, Резос или Севт, или от още по-старо време, което няма как да обяснят, дори да скалъпят, дори да измислят. Тежи им, разпръснатото даром културно тракийско богатство, навред сред цивилизования свят, родило се, първо по нашите земи, заедно с това -  край Кавказ, а след тях – край Тигър и Ефрат, Асиро-Вавилония и Египет, в Западна и Северна Европа, и къде ли, още не, по белия свят?
 
Тежи им духът на св. Кирил и Методий, на св. Климент,  на св. Горазд и св. Сава, на св. Наум и Ангеларий, тежат им Крум и Борис, Симеон и Константин Велики, Юстиниан Велики и всички императори-тракийци от Втората тракийска империя, преди това. Тежат им Иван Асен
II и Самуил, тежи им Евтимий, Киприан и Григорий Цамблак, Паисий, а по-късно и братя Миладинови, а днес и Гоце Делчев, Тодор Александров, сподвижникът на Гарибалди - полковник Дуньов и Петко Киряков, тежат им Григор Пърличев, Симеон Радев и Димитър Талев, тежи им Дрангов, и всичко благородно, дадено от дедите ни, за да го ръфат днес като кучета!
Тежи им и помощта на хилядите българи, борили се за тяхната свобода като за свободата на своето отечество. Тежи им и на едните, и на другите, че никой от тях, не е участвал в нашето, освен, предатели като Общи! Тежи им грабежа!

Затова, под чуждото за всички ни робство - едните не спират да се борят, не срещу общия поробител, а срещу единоплеменника и единовереца си, срещу основния наследник на тази култура, която те са приели и надстроили, безспорно успешно! Прикривайки го с религия! А, другите ни освобождават, за да ни завоюват коварно и завинаги, като че ли! Но, в този свят, нищо не се забравя, защото истината е жива!

Подобни са действията и на играчите от близкия ни запад, говорещи, и пишещи на развален, простонароден български език. През съществуването си те, винаги са били изразители на чужда политическа и завоевателна воля  като най-обикновени лакеи, и прислужници, събрали малобройния си етнос на малката си територия, употребявайки епигонски културата на доминиращия съсед, което продължават да правят и днес. Като обикновени крадци на живи хора и чужда земя, на история, и култура като  най-обикновени октоподи-имитатори! Страхливи и коварни! Безуспешно бягащи от доминацията ни!
Чуждото, не щем, своето – не даваме! – пише Л. Каравелов

мп / 2014 / март 2018 г.



Тагове:   Балкани,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1397426
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930