Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2018 07:22 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 535 Балкански нрави 7
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 563 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 14.11.2018 06:28


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 535
Балкански нрави 7

image

 

С руси, украинци и белоруси, с поляци, чехи и словаци, и с другите от запада ни, не сме били, никога братя, а част от огромния брой племена, обитаващи плодородните земи около сладководното езеро, събирало водите на големите европейски реки. Разпръсналите се племена, от последната човешка цивилизация, имат близък ген, бит, език и религия, но са различни по своя дух и човешко достойнство, по своята власт и културно-технологично ниво на развитие.

Скити, венети, кимерийци-хазари – са едни от праотците на руси, украинци, беларуси, поляци и далечни роднини на другите траки, а ние, на австрийци, немци, французи, италианци, испанци, все наследници на гети, готи, мизи, кровизи, мелди и т.н.! Всички те, траки! С тях сме носители на мъжките Y-хромозоми на траките и безспорни участници при създаването на световната човешка културна история, независимо от постоянните опити, да ни заместят или изхвърлят от нея.
Ние сме нейният основен наследник -  първи по право и затова живеем тук!

Тяхната култура е чеиза ни!!

Траките, по нашите земи, са оставили на човечеството –
уникалния си, зашеметяващ фолклор, металургията, металознание и металообработването, разпространили са ги по света, заедно със знанията при ползването им,
първи са положили основите на безграничното човешко  въображение и изкуство, на медицината и лековитите треви, на минералните води и уникалното им влияние,
създали са пиетет към богините на мъдростта, на красотата и лова, на любовта и музиката,  почит към боговете на виното и веселието, на мистериите и жаравата под босоногите крака на нестинарките, на изворите и лековитата им вода, на билките, и на какво ли, още не, от хилядолетия! Създали и дали са легендите, създали са мистериите! Траките са раздали културното си богатство на всички хора!

Открили са орнамента и шевицата!

Подарили са на света неравноделния такт и омайното, умопомрачителното многогласно пеене и звуците, от които ме побиват тръпки!! Те не съществуват във фолклора на никой друг народ! Опазени са от българите, единствено, тук!

Живелите по нашите земи, далеко преди шумери, египтяни, арийци,  финикийци и евреи, много преди Потопа от 5508 г. пр. н. ера, са създали културата си по тези земи, а  принудително преселилите се, заради Потопа, са я пренесли в Европа и в Близкия Изток. Някои се връщат, по-късно, обратно към предишните си владения, други остават. Едни се претопяват, сред народите от Изтока, други живеят самостоятелно като персите! Обхватът на техните поселения, заедно със старите им територии, е огромен – от Индия и полетата под Хималайските предпланини до бреговете на Италия и Испания, край Бретан, Ейре и Шотландия или в Сицилия, Етиопия, Египет и Либия. В Европа се раждат и двете империи на траките! Западната римска и Източната империя са тракийски, а последната е и погрешно наричана византийска!

Съвременната археология потвърждава историята и непрекъснатите измамни намеси в нея!
мп / 2014 / март 2018 г.



Тагове:   Балкани,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1380292
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031