Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2018 06:40 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 546 Шайка хлебарки
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 620 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 12.08.2018 23:37


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 546
Шайка хлебарки




image        image
Не бих си позволил да поучавам, когото и да е. За нищо!
Не можах да се сдържа, обаче, да не си отворя устата, защото усетих, че политическото късогледство вреди на всички! Да напиша този ескиз, бях предизвикан от лицемерието, късогледството и неинтелигентността на нашите, и европейските „политици“!
Няма да се уморя да повтарям това, за онези, които не четат сайта, в който публикувам разсъжденията си. Надявам, че той се чете и ще продължава да се чете от всички, които се интересуват от архитектура, и от политика - като нейна единствена съставна, и рядко градивна част, заради недостатъците й или по-точно, поради липсата на качества! Пиша ескиза и с настървение, защото тази неграмотност обижда!

Не контактите на ЕС и Турция са важни за съвременната политика на Европа! Изключителни по своята същност и сложност, както за настоящето, така и за бъдещето ни, са проблемите на разбирателство между европейските политически, икономически, дипломатически, управленски и отбранителни структури с тези на Русия, заради нейните непремерени международни прояви, и заради влиянието, което има, над поставените въпроси от дипломатическо, и морално естество.

Учудващо е, как недалновидната политика изтиква напред несъществени и по-маловажни проблеми! Очевидно е следствие от ниското ниво и липсата на качества от водещите „политиката“, която незаслужено позволява излизането на преден план на второстепенни  въпроси  -  като отношенията с Турция, и въпросите за имигрантите от икономическите войни в Близкия, и Среден Изток. Те, наистина, са второстепенни и са следствие от отношенията на Европа, и света, с Русия!
Разрешаването им или по-точно казано – изясняването им, би успокоило настръхналите артисти от двете страни. Разбира се, всеки ще защитава позициите си - лоши и агресивни, за едните, добри и навременни, за другите, но, винаги през погледа на реалните, а, не на фиктивните, виртуални възможности. Пропусната бе подходящата ситуация за омиротворяване на Европа и на света! Пропуснат бе шанса да се спре кавгата, заради бъдещето и ресурсите!
Виновно е човешкото късогледство на измислените персони, ангажирани да провеждат политическата и културна линия на общественото развитие,  не само, на икономически обвързания Европейски съюз. Защо си позволявам да определям работата на тези псевдо-политици? Защото ми писна, а вярвам, че и на всички нормални хора - да наблюдавам, и усещам дребнавостта, и лукавостта им, така характерна за тях, от изток и запад, на тези  измислени, и не искащи да прогледнат „политици“.
Пропуснат бе момента да се обсъдят, оценят и установят резултатите, чрез възможностите на дипломацията - важни, и за едните, и за другите. Пропусната бе възможността да се използват усилията и на двойните агенти – едните, временно председателстващи Съвета на Съюза, и другите, сгушили се на топло в нисшите, и висшите му структури, пръснати като хлебарки, по всички краища на малкия ни континент, с тия от Русия.
Като казах хлебарки и изведнъж си дойдох на думата!
Никога, не бих допускал, че малки, дребни, всеядни и силно сетивни живи организми могат  да управляват делата, и развитието на обществото на хората! Не е възможно това да съществува, поради, очевидния им, нисък умствен капацитет и обемна посредственост. Събрани заедно, те означават негодност, при постоянни несъстоятелни претенции за значимост и интелектуална неограниченост.

Питам се, кой ще носи отговорност за пропуснатите ползи от живота, в бедната и окрадена до шушка България? Защо сме се загрижили за съседите, дори, сме се загрижили и за лавината емигранти, защитавайки, само чужди интереси!? Та, нали, никой от тях, не иска да остава тук, а ще прецапа и бързо ще се озове на запад. Те не са заплахата, не са и решение на проблемите ни, а на тези, на „загрижена“ Европа!

Проблемът е, че властта пренебрегва човешкото ни съществуване! 
Това се забелязва от постоянното поддържане на ниски интелектуални нива на всички, които се „занимават“ с политика или я подкрепят! Не е възможно, да предпочетеш дребното, когато пред теб се е изправила грамада от опасности за съществуването ти! Въпросите, свързани с него, се съдържат в умението да предвидиш, да видиш и правилно да насочиш екзистенциалните проблеми на нашето
, на цялото европейско и световно  общество.

Самоизмамата, толкова характерна за самоиздигналата се шайка хлебарки, е крайно необходимо да се тушира и оразмери, спрямо естествените възможности на всяка от тях, а това трябва да направят, заедно или поотделно, всички европейски народи и етноси! Крайно време е да поискат сметката!
мп   



Тагове:   демокрация,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1403816
Постинги: 1724
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930