Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2018 01:05 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 556 НЕ свързани мисли 45
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 445 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.08.2018 14:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 556
НЕ свързани мисли 45

 image


При управлението на нашите градове липсва ред и разум, характерни за тия в цивилизованите страни. У нас всичко тече, уж на самотек и в очебийно неграмотен порядък, но се управлява от далаверата. Непланирано, на парче, в общ и постоянен хаос, затова и настоящето им се люшка в безпорядък.

Обществото у нас, не вярва и не разчита на административните институции на държавата, защото подчинеността им е очевидна. Поведението им се диктува от икономическите интереси на членовете на политическите партии, окупирали властта. Тя е „най-студеното от всички студени чудовища“, пише Ницше. Непрекъснато си присвоява нови пълномощия и се разширява. Take full control!  

Пороците на властта оказват вредно влияние върху морала на обществото. Възпитанието на всяка публична личност – също. Крадливостта, безхаберието и безцеремонността й служат за лош пример, незачитането на законите, също!
Заедно, те демонстрират примера, който дават на всички! Не е възможно, да не уважаваш никого и нищо, да не зачиташ законите и  правилата на събралите се, заедно да живеят хора, да отричаш уважението, възпитанието, морала и етиката! Появата и тоталната доминация  на тоталното незачитане беше, само въпрос на време. Отдавна съществува на улицата, по пътищата, в града и училището, в болницата! В обществото на хората, между тях и властта!
Д
ълги години, ще берем плодовете на безумната манипулация, на неграмотната и арогантна, празноглава посткомунистическа власт, над собствения си народ, над крехката самостоятелност на поколенията, след нас! Не може да се очаква, нищо добро, поне столетие, най-малко столетие, защото доброто изчезна!
Берем и ще събираме, единствено, урожая на Злото, тъй като непълноценното победи, и отново тържествува, както преди! Дори, не можеш да го изчеткаш от дрехата си – полепнало е в душите ни!

Писал съм и преди - ако Молдова се присъедини към Румъния, то Северна Добруджа, автоматично трябва да премине към България. И това е нормалното териториално, етническо, и исторически вярното състояние за трите страни! Политическите проблеми трябва да са тихи, много тихи, за да има мир. За да са обединени и народите – ще избера пространственото продължение на спокойната, и мирна среда на предлагания от мен, европейски Черноморски регион!
А, защо с Гърция и Сърбия, не се разберем, за заграбените ни територии? Или цървулите, които управляват навред по континента, се страхуват – да не си развалят кайфета?! 
мп




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1398039
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930