Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2018 10:28 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 563 Проектите и смисъла на тяхното съществуване
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 540 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.09.2018 18:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N563
Проектите и смисъла на тяхното съществуване

   image                                                                                                                                    
   
Радост и удовлетворение изпълниха душата ми.

Тези дни, за пореден път, бе доказано, че и сред управляващите има хора, които могат да четат, а, дори и да размишляват, сравняват, и решават. Ще се обсъждат проектите, които бях предоставил, преди време, на правителствените институции. Днес, президентите на страните, които управляват и ще ръководят Европейския Съюз в близките месеци Австрия, Румъния, и домакина България са се събрали, за да обсъждат т.н. „Дунавска стратегия“.

От години проектите, свързани с поречието на Дунав и нуждата от тяхното пълноценно използване, стоят безмълвно и без решение пред властите на всички страни, през които минава Великата река - обединител на Европа! Днес, най-накрая, са поставени пред страните-членки, за ползотворни инициативи и действия, а не за масали, тъй като, досегашните резултати, очевидно, са повече от плачевни!

Преди три години изпратих на ЕК проекта „ Дунав, Майн, Рейн – свободна икономическа зона за инвестиции от страни, извън ЕС“. Беше рефериран от Института по компетентност към ЕК, с непозната за европейската администрация скорост. С положително становище. А, бях прибавил, само, едно определение към съществуващата, от години, инициатива, което може да промени насоките на развитие на EC, тъй като територията е гръбнака на континента!
Събрах, в едно, възможностите и качествата на трите големи европейски реки - от устието и поречието на Дунав, в последния му участък, преди Черно море, с уникалното хидротехническо съоръжение на връзката му с Майн, преди Нюрнберг, и чрез неговото поречие до Рейн, а оттам, до устието му, при Ротердам - в Северно море, използвайки оптимално техния, и на водосборните им територии, капацитет. Включих и естествените комуникации на Дунав с беломорските пристанища, чрез сухоземните транспортни, и търговски връзки през територията на България.

Към географско-икономическата база, предложих на ЕК да допусне и инвестиции от страни, извън териториалния, икономически, и политически обхват на континента. Те трябва да помогнат на Северна България и на всички нуждаещи се, да се съвземат, участвайки в потока от инвестиции, стоки и култура, който ще се появи, след това.

Ще се радвам да успеят!
мп    




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1402169
Постинги: 1723
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930