Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2018 07:55 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 567 Скаптопара или нещо друго
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 677 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.10.2019 11:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 567
СКАПТОПАРА или нещо друго
 

 image

 
Призовавам ви – унищожете Скаптопара или нещото друго, каквото и да е то!

Сега ви е паднало да покажете, че можете да рушите! Така, както направихте със селището край Мурсалево и с гробницата, край Долна Диканя!
Унищожете го, както разрушихте, без да ви мигне окото,  Севтополис, както заличихте Абритус, Кабиле, Одесос, Сердика и Германея, Никополис ад Иструм и ад Местум, Ulpia Oescus, край Гиген, Durostorum или Рациария!

Унищожавайте всичкo!
В правото сте си да унищожавате това, което искате - като обикновени невчесани и неграмотни, незнаещи и малоумни унищожители, които изяждат всичко, което се яде или го унищожават, приличайки на останалите! Но, за разлика от нас, те - крадат и събират в музеи експонатите, които ние им продаваме на безценица!
Унищожавайте, за да приличате на тия, дето нямат история и събират нашата!  Представяте ли си, ако имаха, какви хвалебствия, до небесата, щяха да проглушат света ?! Имат, наистина, магистрали, колкото щеш, но, нямат камъче от културата преди няколко хилядолетия!

Ако, се затруднявате да рушите – прекарайте пътя и той, вместо вас, ще свърши злокобната сеч!
Или преместете откритото някъде, без значение - къде, защото промяната и на един камък, ще означава нарушаване на автентичността му!

Свършете си работата съвестно – камък, върху камък, да не остане, защото всеки и дребният, дори, ще обиди господарите ви, от изток и запад, подминати от историята при трупането на световната култура, сътворена от предците ни - създали и това, до скоро погребано, чудо! Нямате нужда от чудеса и без това!

Унищожете Скаптопара,
защото, ако не унищожите намереното сега, то ще ви компроментира и ще ви скапе, до нивото на скапаняците, унищожили своята, за да изградят „нова“!

След унищожението оставете знак!
Думите на умиращия Август“Acta est fabula!”  /  пиесата е изиграна!  
И
здълбайте върху каменната плоча и текст -
„Тук се намираше град, подобен на Помпей и Херкулан, зарити от разбеснялата се природа. След като преценихме безполезността и нищожността му, и липсата на принос към високата ни култура, го забърсахме, преместихме, и продадохме!“

Осигурете се, за да знае потомството, защо, не сте се поучили от софийската Слатина, от Казанлък, от Тримонциум и Августа Траяна / Верея, от Абоба и Провадия,  от Кюстендил или далеко на изток край Дуранкулак, от примерите, експонирани от по-умните, от разумните!?

Унищожете, изоставете, презрете Скаптопара!
Веднага, защото, не ви трябва!
Нужна ви е магистралата, за никъде!

И не спирайте да унищожавате като предците си!  Само така, още по-дълбоко, ще унижите съществуването си и ще заприличате на босовете, и менторите си!
А децата ще се чудят, защо, не сте могли да разберете и разсъдите, че вашето пътче и трасето му, не струват и пет копейки, в сравнение с откритото богатство!!

Унищожавайте!
Само така, непрекъснато ще потвърждавате убеждението на света, в което той, отдавна, е уверен, че сме се пре-върнали в де-били!
мп



Тагове:   град,   памет,   култура,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1395855
Постинги: 1718
Коментари: 16
Гласове: 478
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930