Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2018 07:33 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 573 Вмирисана риба
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 672 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 17.06.2018 15:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 573
Вмирисана риба 

 image

Ежедневно преглеждам новините и мненията от добре списваните сайтове. Някъде се застоявам, другаде - набързо прелиствам, не видял, нещо ценно и автентично авторско.
Непонятна е зависимостта на българската политика и медии! Не се променят от години, въпреки членството и ангажиментите ни към Европейския Съюз, и НАТО, продължават непочтеното си, хибридно участие в тях! Виновни, обаче, за двуличната роля, която българските политици играят на европейската сцена, са самите европейци, защото позволяват това! Вероятно се надяват на чудо!  

Липсата на почтеност в поведението, коректност при сключените договорни отношения, липсата на морал и елементарно човешко достойнство са липси, които би трябвало да ни обиждат като индивиди, като държава, и като народ, но ние се оправдаваме с т.н. „политици“, защото са обикновено, слабо, по-точно, ниско образовани, с провинциално самочувствие, трудно променящи се, и не познаващи параметрите на морала, етиката, и добре темперираното домашно възпитание! Продължават да пеят фалшиво, без да сменят ежедневно  бельото си, нито спазват традицията да се къпят, поне, веднъж седмично, а някои и по-рядко. Не си позволявам да разсъждавам за физическата им чистота – пиша за духовната и моралната!

Прави впечатление непочтеното поведение, при  ползването на някои, лансирани от мен, разсъждения и идеи, от лице, с което, не се познавам. То принадлежи на т.н. политически и икономически преход, придобило извисените си „интелектуални“ позиции, чрез откровен политически слугинаж! Това поведение ме отвращава!
Всичко, което пиша, е плод на силно ограничената ми информация и на, все още, активните ми анализаторски възможности като нямам претенции за тяхната достоверност. Написаното е израз, единствено, на моята гражданска позиция, на размисъл, сравнение и анализ.
В нечистоплътните разбирания на плодовития автор, обаче, идеите придобиват изкривени хибридни инсинуации. Чрез ограниченията на неговия претенциозен „провинциален“ интелект, изказаните лични мнения излъчват преиначен смисъл и позиции. Те са целенасочено  манипулативни, тъй като „авторът“, активно ползва трибуните на пост-комунистическата информационна система и най-вероятно получава информация от нейните специални структури. Заради усвояването, използването и непочтената им манипулация,  написаното от него, ме обижда! Вероятно и вас.
Ще се огранича или ще престана да публикувам редките си и коректни коментари, за да се прекъсне извора на идеи за подобни, безмилостно наказани от Създателя и Природата, безнравственици!
Неприятно ми е и че този, морално ощетен „творец“, чете написаното от мен. Чете, не само моите мисли, а и на други автори, и след това, ги трансформира в рамките на своите мазни, нечистоплътни манипулации, и ограничения, служещи на противниците на самостоятелността на народа, и неговото достойнство!
Съществуването на такива дегенерати, не само отвращава – то отчайва! Не е възможно да съществуват „хора“, които повече обичат и милеят за чуждите, а, не за родителите и децата си, за Родината, коварно развяващи знамето й! Те не са хора, а, умишлено създадени и обработени мутанти, чиито „разсъждения“ се използват за измама на нормалните!

Липсата на промяна, в обществото и „водачите“ му, сред постоянно променящия се свят, говори за неразвити човешки качества и среда, както и за слаба адаптация. В света, двете конфронтиращи се страни изживяват своето съвремие в крайно противоположни технологични, икономически и културни нива, изискващи различни усилия, разсъдък и разум, различна етика, нравственост и скорост на развитие, а те се отразяват на поведението, и се изписват, дори, върху лицата на политиците по ярък, и характерен начин. Отразяват се и на липсата на … човешка красота!
Резултатите, от непочтеното двулично поведение на външната българската политика, се виждат и по общото състояние на държавата, по отношението на света, както и по благосъстоянието на народа, защото са следствие от нея. Но, това ще е до време.
Не е възможно да си член на политически структури, без да споделяш и спазваш приетите основни програми, и поведение!  

Достойнството ни като народ изисква да се определим! Не е възможно да съществуваме като държава, стъпили върху борда на двете лодки, носещи се по бързея на съвремието - защото пропадането е повече от сигурно, а изпадайки – ще се удавим. Ако се приеме, че сме се определили, трябва да вървим почтено в крак с всички останали!

Демонстрираната политическа проституция, не е на мода, защото днешният свят е подчертано технологично и скоростно разделен! Смятам, че никога, не е и била модерна, защото изисква изящен усет, висока, безбожно висока култура, знания и много дълбок джоб. Опитът и историята ни показват това.

Отдавна, не съществува и чистото политическо противопоставяне!
То се трансформира в икономическо и технологично състезание, в което, все някога, по-добрите ще победят, а светът ще постигне хармония в отношенията си. За това, трябва да се мисли от днес, но, пак ще повторя – нужен е огромен арсенал от възможности и океани от добронамереност, и предвидливост! Те са тези, които липсват на посочената, по-горе, прослойка мутанти.

29 май 2018  / мп




Тагове:   демокрация,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1401361
Постинги: 1723
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930