Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2018 14:46 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 590 Мисли, за размисъл
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 158 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.08.2018 22:33


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 590
Мисли, за размисъл

 image

Няма пушек.
Огън гори и пари под краката на европейците.
Необходимо е да се решат проблемите на единомислие и общите решения, за което е нужна огромната цена на добронамереност и съгласие, защото паренето се усеща от всеки! Независимо от това, европейците продължават да участват активно и да си създават проблеми като всеки - жив и жаден за слава, човек. Така постъпват и незадоволените народи, и незрелите им, понякога объркани, водачи.
Ако познаваме историята на съвременното общество, ще успеем лесно да намерим пътя, да открием и решението, защото днешните проблеми са родени вчера! Проблемите, свързани с единомислието и допълнителните - с миграционните потоци, са проблеми, основно на Съюза, но и на времето, дори, на цивилизационната среда, и нуждите при съществуването на отделния човек, но и на паралелното икономическо, и духовно състояние на етносите, откъдето тръгват всички, за да избягат, да потърсят, и намерят … образа на клишето от пропагандата.
Ако приемем, че европейците срещат спънки при решаването на наболелите си проблеми, свързани с вътрешните им дела, то, очевидно, не би било редно да си създават нови, без значение естеството им!

За външните, причинени, не само, от неидентифицирани икономически, но и от морални, и етични проблеми – предлагам да се обърнат към ООН, и да потърсят помощта на световната организация.

Тези проблеми се раждат и идват, не само, заради интересите на високо развитите технологични европейски общества - те са и световни! Общи са за света и му принадлежат, тъй като създават нехармонични потенциални условия за среща, и съжителство на две коренно различни, паралелни технологични културни състояния - на високо развитите, и на изостаналите – изпаднали, от столетия, в летаргичен сън.
Ще спомена -  Близкия Изток!
Там, съжителството е трудно, да не кажа невъзможно!
*
В тишината на времето, между двете световни войни, светът се занимава с тежък и продължил дълго проблем, който решава, макар и не много сполучливо.
Търси земя за евреите и бъдещата държава Израел!  

Питам се, дали, би било възможно, днес – отново, да намери разрешение и на съвременните европейски  проблеми? Надявам се! Защото, би трябвало да е и поумнял, за да ги разреши по-далновидно, независимо специфичният им характер,  тъй като, отново са свързани със завързаните отношения на хората на Европа!
*
Възможно ли е да се намери континентална или островна територия, доброволно предоставена от близкоизточните страни, където ООН да регистрира своя наднационален статут, осигурявайки съществуването на миграционните групи за неопределен, нефиксиран период време и където би могло да се съхрани живота им?

Всеки конфликт има начало и край, а участието на световните организации е условие, благодарение на което ще се намери по-бързо и точно, ангажирано решение! Участието на всички световни велики сили ще се открои и ще е публично открито. Ще се вижда отчетливо, кой и как работи за ликвидирането или за поддържането на огъня.

Бих могъл да я нарека буферна зона, но терминът, не ми харесва – има военен характер, докато проблемът трябва да е хуманитарен!

Естествено, след това, ще се появят, от някоя тъмна част на джоба и икономическите, а накрая и политическите въпроси, естествено, защото са извънредно много, и сериозни!
*
Тази зона трябва да се „колонизира“ от представители на ООН, иначе, намирането на решение ще е практически  невъзможно! И ще тлее с годините като израелско-арабския конфликт.
*
Действието трябва да е прерогатив на световните лидери, дори, след очевидните грешки, допусната от някои! Възможно е да се наложи решение, което да ограничи неконтролираното движение на огромни човешки маси като се създаде определен режим, който да елиминира отраженията на религиозните, и пост-колониалните събития, борби и войни -  резултати от, все още, живия им статут, и продължително съществуване, променило днес, само формите им. 
Всички те, търсят еманципацията си и това е естествено, независимо от технологичното им изоставане.
*
В зоната, нуждаещите се, ще бъдат подчинени и ограничени, но нахранени и живи, покорени и обучавани, но, научени и подходящи, с новото им мислене, и поведение – за средата на обществата, които имат нужда от техния труд, знания и умения. Това богатство могат да използват и без да мигрират, немили-недраги, към непознатия, но бленуван свят - като поемат живота в своите ръце, а, не да се хранят от остатъците на развилите се, толкова късно, нови форми на колониализъм и расизъм!!

Смесването на раси, не стои на дневен ред, а решението - не трябва да притежава морални и нравствени характеристики.

Ако Творецът е смятал, че, не е необходимо да ограничава териториално и културно отделните раси, то, той щеше да ги смеси - и днес, а, и в бъдеще сред човечеството, нямаше да има хора, с различен цвят на кожата, защото цветът е маловажен.
*
Екзистенциален проблем е цивилизоваността и технологичното ниво на етноса, скоростта на развитие, битът на народите и претенциите на различните религиозни общества! Те са причината да съществува расизъм, тероризъм и каквото ни дойде, още на ум – все неща, които разделят хората, но, не по цвета, а по начина им на живот, по пътищата за разбирането, осмислянето и усъвършенстването му! Защото, различният обществен и индивидуален потенциал ограничава и затруднява процесите на развитието на високите технологични достижения в онези, развитите страни, и народи - от окупиралите ги, дори, малки групи икономически преселници, а това, не трябва да се допуска, заради опасности пред общочовешкото развитие.
*
Говоря и разсъждавам за прокудените и бегълците от военни действия, но предложението решава проблемите и на икономическите.

Ако органите на ООН, не биха могли да се ангажират, то, Европейският Съюз трябва сам да ги разреши като намери верния път.
Трябва да прекъсне доставката на оръжие и боеприпаси, на медикаменти и храна за тези, които воюват!
Трябва да договори необходимата територия, с нейните зони и части, да изгради структури на постоянно съществуващи градове и села, съобразени с реалния бит, с религиозните изисквания и ограничения!
Трябва да осигури условия за нормален живот, работа, образование и здравеопазване – за неизвестен период време, заедно, и с почит към традициите, и религиозните обичаи!  
Необходимо е да бъде реализиран, самостоятелно, функциониращ свят под нейното управление, който да осигури живота на беззащитните,
а другите – да се оставят да се трепят, с лъкове и стрели, колкото и както искат!мп

 

 

 

 

 
Тагове:   Свят,   Европа,


Гласувай:
0
0Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 141704
Постинги: 417
Коментари: 1
Гласове: 41
Архив
Календар
«  Април, 2019  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930