Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2018 00:56 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 591 Форми на управление
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 575 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.08.2018 22:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 591
Форми на управление

 image

 

В хилядолетната човешка история формите на управлението на обществата са по-малко от пръстите на едната ръка и може би, заради малобройността им, те не умират, а неуморно се преливат, една в друга.

Живи са и днес, но с изменени лица!

Особено изменчиви са лицата и формите, видът и характерът на робовладелческите общества, които се променят, независимо, че същността им устойчиво остава, една и съща.

*
Днес, робите се самопредлагат!
Утре - намирането на работа, каквато и да е тя, ще е фикция за мнозинството в трудоспособна възраст.

*
Предимствата на богатите и технологично развитите страни вече се трансформират в друг вид богатство – наличието на възможности за управление на различни форми при полагането на труд, защото трудът се превръща в привилегия, която ще изрисува новото смразяващо лице на робовладелчеството и експлоатацията по нов, по-перфиден начин! Но, има ли друга експлоатация, щом едни се възползват от ума и уменията на други, без да ги възмездяват, съобразно приетите от обществото, закони?

Подобно на тези нови форми и иновациите, и високото образование се превръщат в хомот на шията на създателя или носителя им, ставайки препятствия пред свободния им избор на работа!

Особено характерен е и ще бъде процесът в средата на изоставащите общества, сред които високото, и превъзходното образование или световната иновация, ще са излишни, и съвършено ненужни, заради неблагозвучието, и дисхармонията помежду им!
Средата им отчуждава умните и се синхронизира с ограничените!
Не търси образованите, а неграмотните, защото повечето от тях са ниско образовани, трудно мислещи и бавни, във всичко!
Не търси и подходящите, заради постоянното си изоставане като несъзнателно налага своята гибел, докато умните, и знаещите възприемат чуждите цели, и форми на защита като трансформират съществуването си, преобразявайки я, като се превръщат в цел за напредналите! За високоразвитите страни по света.

Тази промяна е плашеща. Тя трасира и осигурява пътя на умните към другите умни, но освобождава терена и пътя на неграмотните към другите неграмотни! Днес всички забелязваме тези процеси, макар и плахи, усещайки със сетивата си, че са отровни за нас!

Народът ни има хилядолетен опит, но, не очаквам той да му помогне, защото чуждите сили са харесали земята ни и искат да ни прогонят от нея. Упорито и методично заразяват младите с бацилите на малоумието, и с тяхно съдействие ги гонят оттук или ги оставят, целенасочено дълго, безработни.

Питате ли се, какво ще стане с България и с малограмотното й население?
Знае ли някой, наистина, какво ще стане с народа и със загубената, откраднатата или присвоената му земя?
Ще ви кажа.
Скоро, на мястото на работливите и умните, на отговорните и достойните, ще дойдат неграмотните, мързеливите и наглите. И ще е без значение, дали, са наши или пришълци, защото природата не търпи празнота! След това страната ще се преименува на Мангалия!
Не вярвате, нали?! Процесът тече и само, след десетилетие ще е приключил.

*
Интересното е, че и служителите на сигурността, които провокираха и продължават да поддържат малоумно процесите, ще получат за спомен по една бледолика маска, за да продължат предателската си роля, срещу собствения си народ!
Честито бъдеще, скъпи „сънародници“!
мп

 




Тагове:   Свят,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1402755
Постинги: 1723
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930