Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2018 05:54 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 596 Чиновници, чиновнички ... илюзионисти
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 637 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.08.2018 06:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N596
Чиновници, чиновнички … илюзионисти!
Още към ескиз 467
 

 image



Резултатите от приключилия
, наскоро, градоустройствен конкурс за териториите около Софийската централна гара, коректно потвърдиха многогодишните ми професионални  търсения. Очевидно е, че и колегите от спечелилия екип, са ги възприели. Беше крайно необходимо да се постигне планово и пространствено единство, между двете, непознаващи се, половини на града!

Дано, Общината намери средствата и реализира проекта.

*
Тези дни с изненада и огорчение научих, и за поредната кражба, на неграмотната общинска власт - кражбата на чужда интелектуална собственост! Вярно е, че присвояването на авторските права, не е неин патент – потеклото й идва, още, от времето на победилия социализъм.

Преди повече от две десетилетия предложих градоустройствено решение, подходящо за, свободните  от застрояване, части от територията на Зона Б5, за да се използват, от жителите на града, възможностите и качествата на водата от двата термални извора, бликащи от недрата на земята.
Предложихме да се създаде Aqua park!

Създадохме фирма с подобно и ангажиращо име Aqua city! Авансирахме пред общинската власт намеренията си за сътрудничество, заедно с българските и чуждестранните фирми, които успяхме да привлечем. Искахме, заедно да изградим воден комплекс, богат с минералната си вода и със своето стратегическо местоположение. Някои от българските съдружници, също изразиха писмено подкрепата си, до кмета на града.

Администрацията не отговори!

Минаха години, а, заведените в архива документи изчезнаха. „Загубени“ бяха и  предложените идеи. Но, всичко това, е било измамна игра!

Тези дни се разбра, че столичната техническа администрация, заедно с общинския съвет бяха присвоили нагло чужди авторски права - публично афиширани, надлежно заведени и документирани! Бяха възложили на, „специално“ създадена за целта, фирма, бяха унищожили документите, бяха забравили и загърбили конкурсните проекти, публикациите в професионалната преса и писмата до тях, а, след това бяха възложили проектирането, случайно и изведнъж „намерили“ необходимите средства … и днес се канят да ги усвоят! Огромна беше изненадата ни от неконтролираната, от никого, нагло афишираната кражба на чиновниците от столичната администрация и общински съвет, готови да откраднат всичко, което е обществена собственост – уверени, че тя им принадлежи!

 
Гражданското общество трябва да знае за поредната кражба на неграмотните чиновници!
Органите на прокуратурата – също!
Трябва да знаят и помнят, и професионалните организации!
Трябва да са информирани и специализираните институции на Министерството на културата, и Българското патентно ведомство!

Кражбите на интелектуална собственост засягат, не само морала на обществото! Те рушат основите му!

мп




Тагове:   авторски,   кражба,   права,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1380513
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031