Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2018 07:57 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 598 Интерес(н)и възможности 2
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 751 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.08.2019 18:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image  Салвадор Дали

ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 598
Интерес(н)и възможности 2

 
Има ли друго решение? Вероятно има ..
Вярвам, че то ще опази човечеството от самоизтребление, защото всеки, който не разсъждава и не успява да изкарва прехраната си сам, вегетира, изпада в зависимост, колониално подчинение или загива.

Предлагам расово териториално и пространствено, финансово и икономическо обединение, което да осигури нови сили на отделните  раси, и етническите им общности, да ги сепарира, за да ги опази, а миграцията да е възможна, само, в етническите им граници!

Би могла да се възроди конкуренцията във всички области на човешкия живот, както и желанията за самостоятелен възход. Време е, всеки да работи за себе си, разчитайки на собствените си сили и ум, да заживее в свят, в който няма, само бялата раса да дърпа останалите напред.
Време е, всяка, сама да решава своите икономически и финансови, здравни, образователни и интелектуални проблеми, своите трудови и културни норми, и организационни  изисквания, а с тях да се представя пред останалия свят, с тях да се конкурира!

Задължително е, да се използват оптимално всички зависимости и форми на силата на  земната гравитация, за да се разпрострат върху цялата населена повърхност и да допринесат навсякъде, за равномерното развитие на съвременната цивилизация! Необходимо е, за да се избегне свръх съсредоточаване на интелектуална и технологична мощ в избрани, и подкрепяни, сякаш нарочно, места, а на други, светът и хората - да се учат, едва, едва - да прохождат!
Защо, не се отчете абсурдния дисонанс, между нивата на обществата на Северна Америка или  Европа, с тези в Централна или Южна Африка? Дори, само в областта на здравеопазването и образованието!
Трябва целенасочено да се помогне на естествената гравитация, както трябва упорито да се подкрепи и развитието на недостатъчно развитите човешки общности!
Ако искат и колкото могат!

Всички раси, народи и етноси трябва да се учат като учениците – малки и големи, всички, опазвайки специфичната си култура и бит! Без расизъм и тероризъм, без експлоатация на човека, без сегрегация, а с естествения стремеж за усъвършенстване на индивида, обществото и расата! Колониализмът и отвратителните му форми бяха закрити официално, условно казано,  преди, около седемдесет години, но, все още, са живи и непрестанно се преобразяват!
Предстои анатемосването им, а бъдещето ще ги наложи.
*
„На стогодишнината на Мадиба / Н. Мандела /, сега, ние стоим на кръстопът. Това е момент от времето, в който се състезават две различни визии за бъдещето на човечеството, за това, кои сме и какви трябва да бъдем?“ – каза, неотдавна, президентът Обама.  
*
Светът се променя!
Възможно е финансовият капитал да го превърне в поле за състезание на ума и културата, и веднъж за винаги, да прекъсне многовековната интелектуална, и цивилизационна експлоатация на бялата раса, от останалите, тъй като тя съществува, преди известната –  на белия колониализъм!
Вероятно, финансовият капитал ще успее да завоюва властта над света, което ще предизвика създаването на нов социален ред и нова икономическа система.
За бъдещето й - трябва да се разсъждава отдалеко, за да не изпадне светът в съвременната си безтегловност.
мп




Тагове:   бъдеще,   Свят,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1401364
Постинги: 1723
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930