Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2018 07:00 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 605 Големите надежди
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 475 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.09.2018 16:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 605 
Големите надежди

image 

 

За бъдещото съществуване на европейския континент от особена важност е консолидирането, обединението и окрупняването в единна общност на териториите, възможностите и усилията на всички, малки и големи, до скоро самостоятелни европейски държави, за да успее да се превърне и наложи като значим, и не заобиколим финансов, икономически, културен, и политически участник на световната сцена, в полза на благоденствието на народите му. Военната му мощ би могла да превъзхожда останалите по-ярки конкуренти като Китай, Русия и Индия, поради изоставането им в другите основни показатели. Стремежът се засилва и от огромния иновативен потенциал, най-вече – на културата!
Подкрепата и сътрудничеството на страните от Северна Америка подхранва, и подсилва надеждите за реализацията на необходимата бъдеща позиция. Това е добър и предвидлив политически ход. Евентуалното включване към неговата структура и на Русия ще засили качествата на проекта – за продължаване на подходящото, и желано доминиране на бялата раса.

*
Западна Европа, недалновидно, унищожи икономическия потенциал, на почти всички бивши социалистически страни, действайки съвместно с представителите на „новите  политически“ форми на управление в тях. Кражбата, също, захрани и местните апетити, и на менторите от Запад, и особено, на тези - от Изток. Беше извършена програмирано, за сметка на потенциала на държавата и на мнозинството, което и едните, и другите манипулираха – с нови насоки в политическите си доктрини. Отново, говореха за равен старт, общо благоденствие, и прочее лъжи, и измислици! И, докато това действие беше оправдано за крадливите партийни, и репресивни структури, заради непроменимото им естество на характера, другите мамеха, и продължават да се крият зад маските на благодетели, зад евентуален икономически просперитет, свобода за движение на хора и капитали, на нови технологии и стоки, на битови придобивки, на свобода на словото, и мисълта! Морковчето и бонбонките, още дрънчат в изпразнените джобове на наивния народ, дори, и на част от наивната му интелигенция!

А те, тия - от запад и изток, се бяха договорили с тукашните разбойници и като в приказките, всеки от тях, и за себе си, откри златната рибка. Земята и народът бяха ограбени, сякаш, тук бяха вилнели пиратите на Дрейк или Морган.
Политическата власт бе предоставена, без бой, на местните структури на сигурността, защото, несъмнено, те познаваха отлично ситуацията и климата в страната. Но, с дребни уговорки!

Беше, отново, проигран шансът на българите да се присъединят успешно към цивилизацията на европейските народи! И бъдещето им, отново, беше договорено! Така територията на държавата се превърна в европейски център за срещи, предимно, на политическите, тайните и мафиотските структури от Изтока, и Запада. Устроиха се и местните, а столицата се появи на картата на света като център за обмяна на политически, и други измамни проекти, подобно  на Божия град, в Близкия Изток.
У нас, всичко продължи да живее по старому за тия, които държаха властта, за угодливата и беззъба „интелигенция“, и за ония – от плебса! Нищо не се промени! Нямаше социализъм, нямаше капитализъм, а и защо трябваше да се спекулира с тия отживели доктрини – само социализмът се инкарнира в друг, отдавна, познат нео-робовладелчески и нео-колониален модел на икономическо развитие, по-точно на разруха! Всички бяха доволни, дори, започнаха, а и продължиха да се мляскат, без погнуса, разнасяйки бацилите на моралните си болести!

Те, не са едни и същи, но си приличат по целите, по ниската култура и по лакейския си нрав! Заедно създадоха новата класа на чиновниците-хлебарки, вечно оживяващи и безсмъртни!
Само, дето – отново, оцапаха живота на робите!
Но, кой го е еня!?

*
И аз като повечето от вас смятам, че е необходима промяна в политическото, и институционалното поведение на народите на Европа, особено, нужна на тези, от източната й част, която да съпътства икономическата, тъй като от общата им доктрина, не остана нищо, освен вятъра и мъглата на измамата, легнала върху оскотелия народ!
Необходима е промяна и на културата на обединение, и управление!
Без партии, а с етносите на Европа!
Но, не се надявам. Какво може да очаква човек от измамници - нищо, освен, отново измама!?
мп

    

 




Тагове:   надежди,   големите,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1380607
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031