Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2018 21:20 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 608 НЕ свързани мисли 60
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 429 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.01.2022 11:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 608
НЕ свързани мисли 60


image
                                                                                                                         
Салвадор Дали


Човечеството, отдавна, се стреми да създаде изкуствен интелект, максимално близък до естествения. Счита, че ще улесни живота си,
но това не може да прекъсне и не е края на еволюцията му.
Би било правилно да продължи да се усъвършенства като част от задължителната си еволюция.
Тя е извън него!
И се надявам, че ще е по-продуктивна, отколкото изкуствеността на изкуствения и машинарията му. Ще е блестящ успех, ако успее да усъвършенства и енергията, с която живее, защото, очевидно  -   не би могла, сама, да си помогне!

И когато настъпи моментът на масово производство на изкуствените хуманоиди - най-неочаквано, ще се появят проблемите на производителите и техните различни  технологични възможности! Чак тогава, ще се разбере за умственото разслоение сред него, защото едни ще притежават тези възможности за производство, а други не. 
*
Приемам, че народите си приличат и отличават, един от друг като хората – повече различни, отколкото еднакви, всякакви! Различават се и умствено, и физически, нищо, че тирани столетия са се опитвали да изравнят височината, теглото и ума на всички под тяхната власт, за да си заприличат!

Раждат се, развиват се и се образоват, създавайки ред, и законност в съществуването си, които трябва да се поддържат, тъй като улесняват живота им. От глупави се превръщат, обикновено насилствено, в знаещи, а благодарение на опита  -  и в можещи. Някои напредват бързо, други удивително – кретат векове наред, трети безвъзвратно изостават и остават в близост до рождените си нива.
Едни се раждат научени, следвайки резултатите от опита на поколенията, преди тях като непрекъснато надстрояват полученото. Други имитират и плагиатстват, присвоявайки постигнатото, без да си плащат, чакайки и надявайки се на чуждия прогрес. И едните, и другите живеят в паралелни светове, и само крещящо противопоставяне, на нуждите им за съществуване, предизвикват войни, помежду им.

Едни живеят векове със спомените за тях, поддържат въоръжението си и го демонстрират с военни паради, 
други – клеймят агресивността си и всячески се стремят да забравят без да забравят, обаче, причините за тяхното избухване.
Съществуват и такива, които векове поддържат, макар и изкуствено, неудовлетвореността и жаждата на национализма си като се стремят да постигнат поставените цели - обикновено, с измама и кражба, подобно на повечето ни съседи, а примери, колкото искате!

*
Често мисля за това!
Не е възможно и след сто години да празнуваш победата!
Не е възможно столетие да изпитваш вина от погрома си!
Това са крайности, за които се закачат измамни политически доктрини и тероризират съзнанието на милиони други, поколения наред - които нямат представа, нито от ужасите на войната, нито от възторга при победата, защото мъката и чувствата се носят, и преглъщат, единствено, от преживелите ги!
Защо ли?!
*
Измамни са действията, непочтен е занаята на политиците и манипулаторите,
защото и те като всички са обикновени хора, които се опитват да наподобяват, присвоявайки си божиите права и възможности, забравяйки обикновеността и елементарността си - но, винаги безуспешно!

мп

 




Тагове:   общество,   власт,   време,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1381065
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031