Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2018 21:00 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 611 В полза
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 414 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.08.2018 22:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 611
В полза

image

                                                                                                                          Салвадор Дали
За бъдещото съществуване на европейския континент от особена важност е консолидирането, обединението и окрупняването в единна общност на териториите, възможностите и усилията на всички, малки и големи, до скоро самостоятелни европейски държави, за да успее да се превърне и наложи като значим, и незаобиколим финансов, икономически, културен, и политически участник на световната сцена, в полза на благоденствието на народите му.  
Това написах в ескиз 605, преди дни.
*
И както се изисква Обединението постепенно се реализира.  Налага се ред.
Всеки получава своите задачи и задълженията, които стриктно се стреми да спазва, ако ги е приел. Задачите са важни и за всеки нов участник, затова се преценява, и анализира комплексната му характеристика, така, че действията, и приносът му към общите усилия, да са оптимални.
Оценяват и се преценяват изключителните възможности и богатства на народа и земята му.
Оразмеряват се физическият, географският и климатичен, стопанският и икономически, генният и медицински, умственият и образователен статус, и накрая политическата себестойност, и морала на българския народ, и на територията, която заема! Преценяват се качествата и недостатъците им, съобразно приетите и общовалидни за Обединението норми.
Остойностяват се и възможностите за тяхното развитие в положителна посока или необходимите ресурси за промяната им, за да успеят да допринасят, оптимално най-много, за хармоничното политическо, икономическо, технологично и научното развитие на Общността!
Оценката е комплексна и се прави от отдавна функциониращи научни екипи на Съюза.
*
Любопитно е да се знае, какво е решението, на структурите на Комисията, за България.
Непотвърдена е преценката, която витае в информационната среда, че територията на България и Румъния, ще се използва за населяване с имигрантските потоци, където ще се изградят подготвителни центрове за повишаване знанията, и опита на новодошлите, които, по-късно, и след приключване на образователните процеси, ще се асимилират, за да се ползват като подходяща, млада, работна ръка за пазарите на труда, в западните части на Обединението. Останалите, съгласно приетите морални и нравствени норми на Съюза, остават в първоначалните приемни територии, тоест тук, и сред нас като се задължаваме да се грижим за бъдещето им, като за своето.
*
Както, преди време, писах - териториите на Балканите, условно, са наречени Мангалия! Преценката на ЕК, за населението и територията на страните, е тази!
Тя говори недвусмислено!

Друг е въпросът, дали ни задоволява решението. Дали ни радва или обижда - подобно бъдеще, или отново ще се съгласим, изсмуквайки средствата от, определените за целта „програми“, нужни и използвани за реализиране целите, и интересите на Общността, за личните нужди на някои у нас, особено бедни, от временната власт.
Мисля, че за равноправието се воюва, налагайки и защитавайки своите условия! И ако, техните, не ни удовлетворяват – ще трябва да предложим, и наложим тези, които смятаме за по-полезни за нас, и за ЕС!
*
За целта е необходимо да изпълним ангажиментите си с добронамереността на най-стария, оживял до днес, европейски народ, да предложим своето разбиране за бъдещето си и да воюваме за него!
Знае се, че и най-мощните икономически, и утвърдени политически страни-членки безцеремонно налагат, и експлоатират своите програми, чрез институциите, и правилата на Общността. Позицията им трябва да ни служи за пример, да я следваме, неотклонно - при постигането и изпълнението на нашите интереси, без да ощетяваме Общността! Очевидно е, че когато са ни приемали в нея, не е имало, кой да ни защити! Това, не трябва да се повтаря, поради ред причини, които всеки знае и може да представи.

Какво бихме искали, какви възможности имаме да изградим и използваме за общото благо, ще решат компетентните институции, а и ние, от народа трябва да помогнем, ако се налага, защото можем и знаем как!
Дали Обществото е узряло да създаде и намери вярната посока за бъдещото си икономическо
, и политическо развитие, времето ще покаже! Намирането на този път, би могло да се осъществи след обстоен професионален анализ и оценка на националното богатство, на възможностите на обществото, само и единствено от него. Ще се тръгне  след приемането, на добре разписаната и приета програма за развитие на страната. Тя ще допринесе за изясняване позициите на вътрешната и външната политика, която ще води, след това, всяка власт!
мп




Тагове:   бъдеще,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1380916
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031