Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2018 10:45 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 617 Маскарад, за съжаление
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 437 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.11.2023 17:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 617
Маскарад, за съжаление!

 

image 


Дори, контролът и въпреки специфичното му, и ограниченото съществуване, нещата не се развиват така, както трябва, както ни се иска!
И всички виждаме - дупката на изоставането, в която бяхме, продължава да расте и се уголемява! Продължава да расте и се задълбочава, защото нейното премахване не е цел по силите, на която и да е политическа формация у нас!

Няма цел, липсва коректен контрол, липсват ред, морал и справедливост, важащи за всички, каквито се упражняват и налагат по цивилизования европейски свят! Липсват знания и отдаденост на каузите на отделния човек, на народа и държавата му, толкова характерни за утвърдените и развити общества! Липсва самоконтрол, органично нужен за развитието на цялата общност!
Насадена е подозрителност, употребена е ограниченост във всичко и навсякъде! Ежедневно умират млади, които са носили труда със себе си, а обществото не е успяло да го използва пълноценно, умират стари, чиито ум и опит не е успяло да надгради и да използва!
С
ъществуването на политическите партии и имитациите им на борба са най-обикновено боричкане за заблуждаване и като че ли, се борят, единствено, за благото на чуждите, използвайки само, 1-2 % от капацитета на народа!
Това е шокиращо!
Натрупано и събрано - то ни ограничава във всичко, при всяка наша крачка, която се мъчим да направим напред!

Нужен е ред!
Той се нуждае от отмяна на умишлено наложения хаос!

*
Упражняването на политическата и административната власт не е игра или школа за обучение на неграмотни и невъзприемчиви, на безотговорни! Не е място за криене и крадене, защото е на високо, а отдолу - всичко се вижда!
Тя е грижа за общото благо!
Тя е усилие за утвърждаване на достойнствата на обществото, което представляват, услуга на неговата позитивна и предвидима дейност, а не -  лакейщина, ту към едни, ту към други интереси и никога в интерес на собствения си народ!
Тя може да се упражнява, само от хора, които уважават себе си и очакват, с основание и увереност, уважението на партньори и на „врагове“!

Днес усещаме, единствено – крещяща и обидна насмешка, стаено презрение, а народът продължава да се учи предателски на търпение, както вчера, така - и днес!Маскарадът продължава и всички „крачим“ смело напред и след началото на пропастта!
Не се ли срамувате от поредната унизителна ситуация!
Аз се срамувам.
мп   

 

 

 




Тагове:   маскарад,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1380515
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031