Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2018 17:02 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 620 НЕ свързани мисли 63
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 428 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 11.09.2018 13:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 620
НЕ свързани мисли 63

image


Победиш ли с достойнство, очаквай отмъщението на победените! Добавиш ли знания и умения – си загубен!

И до ден днешен, част от победената колегия, не може да ми прости! Още я мъчи фактът, че съм работил някои от най-привлекателните градоустройствени задачи на миналите години – Експерименталният жилищен район ‚Витоша“ за 120 х. жители, малката жилищна група „Младост“ 4 и сладурският проект „Малинова долина“, за 60 хиляди, след спечелен конкурс! Те и до днес нямат аналог в света на градоустройственото планиране! Нескромно, но е истина. Тя е, която най-много боли и продължава да тормози неконкурентните.
Направиха всичко, за да не се реализират дразнещите! Нищо, че в земята бяха заровени милиони, за част от изградената инфраструктура на „Малинова долина“. Без значение е и че напълно изоставиха територията, за да се мъчат всички, които един ден ще заживеят там! „Блестящите“ главни архитекти, особено, единият, решиха „проблемите“ на града!

Sublata causa, tollitur effectus – премахне ли се причината, ще изчезне и последицата! / лат.
*
Невярно и измамно е насажданото внушение, че българите не са се опитвали, сами, да се освободят от османското робство. Трябва да се познава историята – истинската, а не измислената от чужди и украсена от наши псета.
Трябва да се познава вредата от намесата на външните сили – на Русия, с императорските й дворове, външни министри и особено, отровната роля на измамника граф Игнатиев, на  Сърбия, подтикната от Русия и Австро-Унгария, с Обреновичите, Карагеоргиевичите и Гарашанини, на Гърция, с Венизелос и гвардията попове, преди него!
Знае ли някой, чувал ли е за грък или сърбин, участвали при опитите ни да се освободим. Аз, не съм! Освен, че знам за предателя Д. Общи. Няма да изреждам доблестните българи, участвали в техните освободителни борби – някои от тях знаете! Вярно е, обаче, твърдението, че не направиха зрял опит, за да се освободят от съветската окупация. Терорът беше обхванал всичко.
*
„И господството на тълпата създава свое, избрано малцинство,  свой подбор от най-добрите и най-силните, дори в простащината, на първите сред простаците и дебилите, на князете и магнатите на просташкото царство!“ – пише Бердяев.
Едва ли може, някой да определи размерите на израждане на социалистическата идея по света, на метаморфозите й, дори.
мп

 





Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1395921
Постинги: 1718
Коментари: 16
Гласове: 478
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930