Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2018 15:10 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 627 НЕ свързани мисли 64
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 415 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.09.2018 11:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 627
НЕ свързани мисли 64


 image


Какъв парадокс?!
Властта гони децата ни навън, без значение къде, с всички възможни средства, а след това, ги кани да се върнат обратно, за да й помагат?! Каква удивителна липса на хармония в поведението на, уж грамотни, каквито би трябвало да бъдат в същността си, тези хора!
Все пак, за да управляваш другите, в повечето случаи, по-умни от теб, трябва да си или много самонадеян, или да не можеш да прецениш стойността си, или да си откровено глупав! Оставям – всеки сам, да направи своята преценка.
*
Днес, повечето деца, мигрирали с родителите си, не знаят български. Това, разбира се, е естествено, и е следствие от пропъждането. Но, какво да кажем за тези, които са, все още, тук и се учат в български училища?
Те образовани ли са?

*
Действията при решаване на идеологическите проблеми на политическите партии, от близкото ни минало, са нечовешки и неадекватни! Те са абсурдни и нехуманни, погледнати от морална гледна точка - и тогава, и днес! Жертването на човешкия живот, меко казано, заради, каквато и да е идея, е углавно престъпление! И няма причина, която да стои по високо по стойност от него!
Оправдаването на подобни действия, говори, единствено, за недоразвитост и тъпота! На нейната липса, не би могло да се помогне, нито с фетишизиране, нито с обожествяване на извършителите, нито с изкривяване на фактите!
Защото, зад нея стои злото!
Не би помогнал и екзорсизмът, и проклятието му, съчинено от подчинената й религиозна власт, гонещо Сатаната! Не би помогнало и знамението, появило се пред очите на Константин Велики –
In hoc signo vince! / С този знак ще победиш!, преди седемнадесет столетия! И сякаш, нищо не се е променило – обществото и човекът продължават да са, все още, така недоразвити и малоумни, в същността си.
*
Формите на човешкия живот, като че ли, не отговарят напълно, на земната и космическата пулсация? Но, защо времето и следствието от действията му често, твърде често тръгват, сякаш, на обратно, независимо, че продължаваме да броим дните и годините в календара? Защо човечеството, изведнъж се загубва, изведнъж пропада, с десетилетия, със столетия, дори?!
*
Често се питам, защо съвременните хора харесват словото или музиката, написани преди двеста-триста години от гении - чужди, във всичко, на днешния свят? Обяснението е, че геният на Шекспир или Бетовен е изпреварил своето време, или обществото се е върнало, невидимо за сетивата ни, с векове назад - отново, в миналото си.
мп





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1380874
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031