Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2018 16:22 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 631 Като нея няма друга!
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 535 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.12.2018 10:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 631
Като нея няма друга! 

 image

Тя е единствената на света, защото това й се иска!
Иска й се да е уникална и наистина, е такава.
Всяка държава по света се стреми да е, но уникален е, само, народът й - а, не институциите, които го управляват.

Но, за нея е невъзможно да си признае, че живее и съществува, едновременно в 18-ти, 19-ти, и в 20-ти век, и само - с дребни частици в 21-ви! Интересни и куриозни, за съвременната политическа практика, са формите на симбиозата им, още повече, че не бихме ги намерили, никъде другаде. Те са уникални, колкото и както да се опитва да ги скрие! Личат и дразнят, защото няма подобни, нито, толкова ярки като нейните, тъй като са остатъци от паралелното съществуване на робовладелчески, и феодални икономически, и политически отношения, прикрепени към анемичните, но, все още - живи, капиталистически форми, сливайки се безпардонно, в едно единно органично цяло с остатъците от социализма, и с рядко практикуваните му другаде, норми и порядки!

Не знам, дали, си спомняте и затова ще попитам - съществувала ли е, другаде по света, забраната или по-точно пълното ограничаване на свободното човешко движение, на избора на местоживеене, на възможностите за образование и обучение, на работа? Съществували ли са, някъде другаде, такива политически и институционални форми, които да влияят върху правото да се учиш или работиш, които да пречат да живееш нормално, както беше, и у нас? Възможни ли са, подобни ограничения, та, нали, по този начин се ограничава капацитета на народа и държавата, а постепенно я откъсват и от нормалното в нормалните общества!?
Възможно ли е, да съществува пропаст, между икономическото и политическото състояние на различните обществени групи, заради някаква измислена, емпирично недоказана, философска, и политическа формула, п
ри която производствените сили не съответстват на икономическите й възможности, и неминуемо, води до хаос. Високите иновативни постижения отсъстват или са политически блъф в титаничните усилия за управляващата политическа партия като, обикновено, служат, за да се реанимира умиращият труп на немощното й управление.
Липсват иновации и производствен капацитет, липсва гражданско общество, права и свободи, а афишираните - са проста и елементарна имитация. В нея животът се ограничава, единствено,  до възможностите на естественото самосъхранение, а липсата на хармония се корени, още, при изграждане на основите, които формират политическите и икономическите характеристики на всяко, стремящо се да живее по-добре общество. Нейният народ, никога не е имал шансове при жизненото си развитие и поради това, мъчително, и протяжно, се мъкне столетия след другите, независимо от своята уникалност. Минава през еволюционното си развитие, без да се откъсва от предишните етапи, подхранвайки се с фокуси и илюзии, и измамни надежди като не изоставя използваните религиозни прийоми, и парадоксални мегаломански идеи, откъсвайки коричката хляб от устата на гладния народ!
Тя е политическа комбинация, от отдавна несъществуващ вид, от отдавна отминал и забравен, но, все още, жив свят!
мп

 

 

 

 

 





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1380969
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031