Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2018 18:43 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 645 Отново : Черно и бяло
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 515 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.10.2018 22:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 645
Черно и бяло


 image





Този ескиз е повторение, на публикуван преди три години ескиз.
Бе провокирано, тъй като проблемът, предизвикал написването му, все още, не е решен - по-точно беше изоставен, както от висшите съдебни и държавни институции, към които се обърнахме, така и от апатичността на ръководството на Съюза на архитектите.

Първите, замазаха решението, под което се бе подписал сегашният главен прокурор, в битността му на председател на Пловдивския окръжен съд и на съдебния състав, несправедливо потвърдил кражбата на Творческата база на САБ в с. Горни Воден, до Асеновград в полза на БПЦ и пловдивската масонска ложа! Без никакви юридически основания! За целта бе използвана корупционната нагласа на Пловдивската митрополия и на владиката Николай I Велики!  

Представяте ли си!?

Български съд постановява кражба на обществената собственост на доброволните членове на САБ, доброволно събрали и построили, от нищото, своя професионален творчески дом, събрал нуждите, и на другите творчески съюзи! Присъждат присвояването, само на собствеността на архитектите и инженерите, тъй като за кражбата им съдействаха и техните ръководства. Собствеността на другите, не беше пипана.
В престъпното деяние участваха всички, почти всички, държавни и общински власти, бележити фигури от наземния и от подземния свят, представители и генерални консули на чужди държави у нас, свинари и оръжейни търговци, бивши и настоящи министър-председатели, Патриархът и целия Синод на Българската Православна Църква, носители на държавни и религиозни отличия, носители на чуждестранни ордени, и медали за заслуги срещу собствения си народ, много заблудени вярващи и граждани, а като зяпачи на манипулиращите телевизии и вестници – целият български народ!

*

Сякаш, се повтаряха времената в началото на т.н. Византийска империя, по време на управлението на император Юстиниан и императрица Теодора / 327 -365 г. /, когато всичко е било възможно, когато на черното се е казвало бяло, а бялото са смятали за черно!

Изумен от наглостта, написах няколко ескиза  139, 158, 215, 231 ..., които горещо ви препоръчвам да прочетете. Един от тях публикувам, отново. 

 

 

 

ЧЕРНО I БЯЛО I

Проклет да бъде онзи, който полива пустинята! – П. Увалиев.

Черни скъпи коли, черни лимузини, черни джипове, черни костюми и лъскави черни обувки, черни мафиотски маски! Пъстри одежди на висши клирици и на обикновени свещеници! Събрани като на карнавал, а не на ритуал, славещ морал и вяра!
Но, какво прави тук, сред тях и той – духовникът, аскетът? Какво прави тук, сред множеството алчни и ненаситни крадци, невярващи в Бога, сред неконтролируеми Божи служители, влезли в съюз със злото и непочтеността, заменили вярата с търговията? Какво прави тук бедността на бедните и окаяни миряни? Да не би, всеки да чака Божието опрощение?
Не! Дошли са заедно да извършат кражба! И да я полеят! И, за да е пълна измамата - поканиха и него.
Разнородна тълпа, от крадци и удрящи печати други мошеници, се беше прегърнала с търговец-свещеник, с търговци на оръжие, на земя и на човешка мъка, клептопаразити, събрали се, за да полеят измамата! Нямаше съдии, а много съдници с превързани очи! Видяхме, как тия в черно водеха другите като слепци, държаха ги за ръка и ги направляваха..Страхуваха се да не сгрешат и да отсъдят справедливо!
Измамата тегнеше навред! Светицата от стените на малката църквичка горко ронеше сълзи! И Бог нямаше към кого да се обърне за помощ! Навред висши клирици се бяха прегърнали с мазни тела и ръце, в желанието си и те да откраднат, подобно на тях! Нечистоплътни тела и мисли подкрепяха братска десница, протегнала се към чуждото - и тя да открадне, сякаш не се страхуваше от Бога над нея! Нищо, че канонът повеляваше друго! Не кради! Нищо! Въпреки него!
Звуците на молитвата гърмяха и се извисяваха до небесата! Дано, ги чуе Бог! Дано, накаже и едните, и другите, и тия, които им разрешиха кражбата! Нищо, че пееха фалшиво, нищо, че в мислите им беше само откраднатото! И на едните, и на другите, и на третите! Всеки да си получи заслуженото! Божието – Богу, кесаревото – кесарю! Присъдата - за крадците! Това видях.

БЯЛО I ЧЕРНО  II

Представляваше институцията, която носи доброто и морала! Беше призвана да го разпространява сред хората! Беше пазителката му! Но той, той продължаваше да краде! Чуждото!
Не можеше да отвикне! Представяте ли си?

Проповедникът, който трябваше да проповядва морал – крадеше! Бе затънал в разкоша на златната посуда, сред скъпите коли и часовници, беше затънал в нехристиянски разврат, в нечистоплътна похот и цял народ знаеше, и виждаше това! Беше затънал сред бедността на бедните миряните, които мамеше с патоса на Савонарола, а получаваше, скритом от тях, подкрепата на алчни псевдо-олигарси, прегърнали го в своята необразованост и неистов ламтеж! Клептопаразитизмът беше обгърнал крехките им “набожни” души, беше ги превърнал в олицетворение на злото, на лъжата, на кражбата и измамата, обсипани в злато и разкош!
Задавали ли сте си въпроса – кой и как събира бедните, и просяците, кой плаща масрафа им? Може би - “бедната” митрополия? Защо тя, не се грижи за тях, защо, не им помага с грижата на родител, защо, не ги храни, макар и скромно, а ги ползва само за своите непочтени, нечисти и измамни действия?

В живота всичко се плаща! За едни – днес, за други - когато му дойде времето. И реда! Църквата учи на човешки добродетели, които ни оформят като общество и затова учителите на духа са святи хора! Не крадат, не лъжат, не клеветят, живеят скромно и са пример за всички! И по нищо не приличат на този! Защо мълчи Българската Православна Църква? Има ли останала частица доброта и морал в нея? Защо и тя паразитира като него? Защо не помага на обществото и на държавата? Има ли в запас, в своите редици, още светли примери? Защо държи сред себе си подобни недостойници, защо позволява тоя да я позори? Този, уж Божи човек! Този, който си позволи да унищожи безценното интелектуално културно богатство на човечеството в областта на архитектурното творчество, събирано през последните тридесет години с варварството на неграмотния - постъпка, близка до изгорените книги от Средновековието и до най-мрачните дни от живота на хората през миналия век! Къпещият се в злато духовник унищожи сътвореното от създателите на материалната култура на човека! Унищожи, сътвореното от разума, с отмъстителността на варварин!

Своят глас срещу присвояването на творческата база “ Свети Кирик и Юлита”, и в защита на опазването на собствеността й от Съюза на архитектите в България издигнаха –
Международният съюз на архитектите с над 1,250 милиона членове от света, Съюзът на архитектите на Европа и неговите млади членове, представителите на страните от югоизточна Европа – II регион, ИКОМОС към ЮНЕСКО, Международната академия по архитектура към ООН, много български творчески и сродни съюзи! Защо мълчат институциите, свързани с българската култура? Нали, преди да се появи, всяка култура е предшествана и съпътствана от творчеството в областта на архитектурата! Нали, нивото на архитектурното творчество определя най-прецизно и вярно културното, на всяка нация!
Дали, пропаднахме и тук - тотално и безвъзвратно? Дали, попаднахме, отново, на случайни хора, подобни на този, за когото, по-горе, се изля речта ми? 

мп / Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 




Тагове:   липса,   справедливост,   НА,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1398155
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930