Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2018 18:39 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 665 Не свързани мисли 69
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 622 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 14.01.2019 10:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 665 
Не свързани мисли 69
 

 

 image




Религията и политиката разделят, и се използват, за да подклаждат разделението в човешкото общество!
Целенасочено, непрестанно. Пример е идиотското надцакване между истински или неистински украинци и руснаци - кавга между близки, между най-близки, отново, на тяхна основа.
Подобна е ситуацията и на Балканите!
Повтаря се в различни форми, с участието на политиката и религията като, пак се вадят илюзии, и заклинания от руската кошница със заблуди, и измами, за да се всяват раздори, и съмнения между близки – чрез общата изповядвана религия, но, и с различната, чужда на всички - само, нейна политика. Манипулациите и игричките, които използват, и днес, нямат край. Заради това, може би, тук и климатът се променя, и продължава да се променя, по-често от преди, заради това, сякаш, е по-ветровито, и много по-студено. Въпреки, че алегорично -
„Времето е най-силно на Земята - то открива истината!“ – както смята Талес от Милет.

*
Политическите парадокси, в непросветената и зависима среда у нас, не спират.
Не спира да се учудва и народа.
Тия дни, рано сутринта, въпреки, че все по-рядко гледам телевизия, по една програма,  последователно чух интервюта  -  с представител на Камарата на строителите и един депутат. Ситуацията беше парадоксална, достойна за Гинес, а,
за съжаление, никоя друга медия, не й обърна внимание!

Може би, интервюираните бяха на една и съща възраст, но разликата в това, което носеха в главите си, очевидно, бе в полза на представителя на инженерите, независимо словоохотливостта на другия.
Запитах се, какво ли образование има „политикът“, има ли такова, изобщо, каква е културната му стойност и особено, какви са ползите от него за обществото? Професията на инженера ми е ясна, а вярвам и на повечето хора, и затова се зачудих – могат ли да се сравняват, независимо от политическия проблем, който днес ги беше обвързал и противопоставил? Защо?!
Защото, все още, законодателството в държавата е длъжно на обществото,тъй като, не се е ангажирало с остойностяване на приноса на всяка професия към собственото й съществуване, както и с общите ползи. Само тогава, придобилият по-стойностната, с приноса си, и по-сложната - с материята си, професия, ще има естествено, и придобито право да посочи, някой друг, че е глупав, по-глупав, от него! Само тогава!  
А, днес - куцо и сакато си присвоява права, които и умният, дори, няма! Проблемът не е лесен, тъй като и той като всичко, в изпадналата в колапс държава, най-накрая, се решава от политиците - очевидни притежатели на най-ниските стойности, и с реален миниатюрен принос. Те постоянно определят стойността им, изтъквайки своя, твърде несъществен - раздувайки го до безкрайност. Не се и страхуват, защото няма, кой да спука балона на измислената им демокрация, и който да остане, дори, без въздуха си под налягане.

Дали, коментираният политик има представа, какви огромни знания е задължен да притежава всеки, стремящ се да придобие професията на инженер и особено, на строителния инженер? А, той го обвинява в глупост! От глупост, разбира се!
Как си позволява да обвинява в глупост професия, която надвишава в степени, повечето от останалите?! Убеден съм, че не е възможно глупав човек да се дипломира като инженер, но, не гарантирам за другите! Едва ли, тоя знае, а и за какво му е, да товари, и без това ограничената си умствена вместимост, препълнена с най-различни, и разнообразни непочтени номера, с подли, нагли, и лукави игрички.
Глупостта, обикновено, порицава глупостта на другите, но, никога своята, тъй като, не я вижда и не може да я сравни!

Станах от земята, защото бях паднал от изненада, след което написах този кратък текст, за да се попитате и посмеете, и вие.  
мп      





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1380808
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031