Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2018 11:59 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 669 Не свързани мисли 70
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 415 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.11.2018 12:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 669
НЕ свързани мисли 70
 

 image

                                                                                                             худ. Яцек Йерка   

Имам усещането, че някой, отново и отново, се опитва да открадне Слънцето на българите! Усещате ли и вие тази заплаха?!

*
Хората възприемат събитията, около им, различно и всеки по своему – според възпитание, възраст, чувствителност, но най-вече, въз основа на добитите знания. Обидно, за всеки нормален, е политическото и религиозно влияние, и манипулиране, тъй като те изкривяват коректната преценка.
*
Свободата е извора, от който искат да пият, само свободните!
*
Никога през живота си, не съм си създавал фетиши и фаворити. Обичах родителите си и се стараех да бъда като тях – изправен!
Отнасял съм се с уважение към знаещите и можещите, повече от мен, но толкова. Обикновено, бяха по-възрастни колеги, а тази беше причината да се чувствам и горд, защото успях да победя, повечето от тях, с първото ми участие в архитектурен конкурс. Беше преди десетилетия, а, може би, е било - преди хилядолетия?! Беше отдавна, вероятно, по време на предишен живот.
В конкурсите, не се знае, кой участва, дори, хиляди да са закупили програмата и затова победата е особено сладка, носи и гради професионално самочувствие!
Жалко е, че добрата традиция – властта да обявява конкурси, отворени за всички правоспособни, се загуби, по-точно се трансформира и корумпира! Не бях срещал, нито чувал, до преди време, за национален „архитектурен“ конкурс, чието жури не беше съставено от професионалисти, а от всякакви други - взети от улицата, както се получи с измисления конкурс за четирите зони от центъра на София!
Е, заради това градските власти, днес, имат проблеми с „будното“ общество - фалшиво подтиквано да протестира, не за важните, а за второстепенни проблеми!     
*
Днес, 21.11.2018 година, прочетох, че гениите от транспортната комисия към Общината решили да създадат връзка между Метрото и лифтовете към Витоша. Решили са, разбира се,, след като са прочели за нотариално заверения ми проект - за кабинкова въжена линия! / ескиз 497 /
Въпиюща непочтеност! Търсят си нещо, нали?!
* 
Може ли, някой историк да разтълкува определението ромей, ромеи?
Вероятно, молбата ми ще е по-точно изразена, ако напиша – да разконспирира съдържанието на тези определения, отговаряйки на въпроса ми -. каква е етническата основа на населението на т.н. Византийска империя, живеещо на Балканите и Мала Азия? Нали, обикновено, автохтонното население определя името на държавата, на което и историята се подчинява, а не, какъвто е случая с малобройната власт, преместила се от Рим в Константинопол, наричана по името на града и предишното им местожителство.
мп





Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1381486
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031