Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2018 18:50 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 680 С пулса на града
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 471 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.12.2018 12:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 680
С пулса на града

 

 image



Момчето не е виновно.

Не е виновен довчерашният заместник кмет по направление „Транспорт“.

За днешния провал на реконструкцията на улицата, носеща името на оня българомразец, трябва да погледнем миналото, чиновниците и взетите решения – още преди изготвяне на заданието, и обявяването на архитектурния конкурс за четирите зони от ЦГЧ на София, самия конкурс, участниците в журито, „журиране“, и  …чак, след това  -  обявяването на обществената поръчка, подготвена, за да спечелят, определените от властта участници! В този процес са участвали и чиновници, които днес, не работят за Общината, но аромата на гнило, все още, се носи наоколо и в институциите, и около обекта, и при подбраните „специалисти“, които поделиха само хонорара си, но, не и „славата“ като мръсното, и калното от корумпираността, и слепотата на специализираните структури за контрол, останаха за следващите!
*
Още, тогава предрекох, че реконструкцията, в този й обхват, е недоносче, че се изпълнява, само част от необходимото, казах го и на високата общинска власт, но, те не разбираха материята, нямаха отношение, и към общоградското значение на територията! Затова замълчаха като, според мен, се осланяха на компетентността на специалистите, без да знаят, че са кухи лейки! За това – днес отговарят пред обществото, без това да има значение, разбира се, за тях!
Предложих – цялостната реконструкция на територията, обхващаща тази градска зона, да се превърне в пешеходна, да се реконструира и инфраструктурата, и архитектурата, заедно с прилежащите улици, но  -  без трамвай!

Некомпетентните власти, не схванаха задължителните условия на проекта, който целеше да превърне средата в бисер за града, за да има смисъл и от реконструкцията, както по отношение на вложените средства, така и функционално, и пространствено! Нейсе!
Днес, всички виждат безсмислието от направеното, защото работата е свършена, но недовършена, защото и днес, властта продължава да работи на парче! Вероятно, така по-лесно се краде от общите пари!
*
Утре, след като всичко, отново, се размине на виновните и се забрави – София ще има полу-пешеходна търговска улица с нова настилка, но със стари и овехтели дюкяни! И вместо да се гордее, че само пешеходци ще вървят по нея, властта ще се притеснява, че ще трябва да се пазят и от трамвая! С него ще се състезават и велосипедистите, тъй като за тях, пак няма, нищо наредено и определено!
Градът ще продължава да е, все така - полуреконструиран, полуфункционален и получист!
*
Ненавиждам цирка и изкуството на дресиране на животни!
Защо властта, не се опита, поне веднъж, да помогне и превъзпита в обществена полза, самонадеяните, и корумпираните неграмотни! Толкова ли е трудно?
Знам, че не може, тъй като не иска, защото си прилича с тях! Знам, че и на никого, не му пука за града, а само за това, което може да отмъкне от него!
мп




Тагове:   град,   софия,   памет,   култура,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1398306
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930