Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2018 15:34 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 681 Не свързани мисли 71
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 310 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.12.2018 19:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 681
Не свързани мисли 71

image

Възможно ли е обремененият, от каквато и да е политическа идеология, да пледира за формиране на национален идеал? Питам се, защото напоследък се чуват тънки и плахи гласове от националния ефир.
Група бивши членове, повечето академици и професори, с изградени кариери, на базата на политическата им принадлежност към „изчезналата“ - уж в небитието, комунистическа партия, направиха своята заявка за продължаване на участието си в активния политически, и „културен“ живот на страната?

Не е ли фалшив този интерес и търсенето на нови форми, за присъствие във властта? Вероятно, не могат да съществуват без ласките й! Това личи от факта, че им се осигурява трибуна, но, само толкова. Никой, обаче, не иска и да чуе, някой да му дава акъл, нито ще изпусне властта, в която се е впил с все сили.
Интересна е метаморфозата на тия, от моята генерация. Идеологията, която са изповядвали и защитавали преди, напълно, изключва защита на националното, тъй като изповядва интернационалното! Какво става с ума и разума, с достойнството на тези хора? Вероятно е, а и те сами го декларират, че не са хора, а елементарно нагаждащи се, обвързани партийни членове, плужеци, които упорито се мъчат да открият нова ниша за продължаване на подчиненото си човешко съществуване, чрез способите на унизителното лакейство - като говорят и пропагандират това, което вчера са отричали, тоест, като си плюят на сурата!   
*
Забелязали ли сте, че с годините същността, на което и да е социалистическо управление, се е трансформирала, променяйки и добивайки обикновените характеристики на диктатурата и тоталитарната власт?
От фактите, всеки грамотен би могъл лесно да си направи заключение, че самата идеология е позната форма на управление и просто заблуждава привържениците си, че е съвременно откритие на нови социални, и икономически отношения, а, всъщност - е позната от дълбока древност.

Нови са изпълнителите – все, майстори на заблудата, разпространители на политически илюзии, най-обикновени илюзионистки и илюзионисти! Като се замисли човек – не би могъл да се сети за други, освен за тях, защото и историята на човешките общества, не познава други диктатори, обладани от такава жестокост, каквато са притежавали диктаторите, „подкрепяли“ комунистическите идеологии и партии, по света!
Наистина, не са измислили нищо ново, а са изтребили стотици милиони свои съвременници, предимно сънародници, вживявайки се в ролята на богове - като се почне от Ленин, Сталин и Троцки, от Хитлер, Мао Дзе Дун и Хо Шин Мин, и Пол Пот или с Тито, Димитров, и Чаушеску! Все диктатори, все унищожители на хора!

Та, и тия нашите, не наялите се, не навластвали се - унищожители на разума,  искат още да властват! Искат! Още и още, и още!
мп 

 




Тагове:   власт,   жажда,   достойнство,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1400925
Постинги: 1722
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930