Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2018 08:21 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 682 Simply the best 1
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 449 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.02.2019 12:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 682
Simply the best 1

 image



Продължават опитите на Русия да втълпява на света страх, уж, отбранявайки се! Втълпява страх от могъщото си въоръжение, страх от миграцията, която стимулира, страх от неизкоренимата й агресия, страх от всичко, свързано с нея, с политиката и технологичната й изостаналост, с глада, и опустошителността над това, до което се допре. Сякаш, не са хора, а народ от озверели мутанти!

Какво ражда този непрекъснат опортюнизъм, това вечно отрицание, къде изчезна традиционната доброта на руснака, загуби ли се, нейде, сред безбрежните поля широтата на духа му, защо, непрекъснато се самонавива, че някой му мисли злото, че някой иска да унищожи държавата му?
От какво може да се страхува, ако всички са нормални и комуникативни?

Защо и тия, приличащи на тях, от запад, не се стремят да усъвършенстват и да облагородят живота на своите народи?
Заплашва ли, някой тяхната териториална цялост при наличието на ядрено оръжие? Защо не се сключат коректни договори за неприкосновеност и да се спазват, както истински могат да се спазват договори, при които народите са техните гаранти?

Не им ли омръзна на руснаците, да са вечно срещу останалите?
Не им ли омръзна и на западняците да си играят, и те, на война?
Защо, не си гледат и едните, и другите живота, и да забравят, веднъж за винаги, понятието война, да забранят използването му?
Защо, не въведат други сурови мерки и наказания, вместо войната?
Каква работа върши Организацията на Обединените Нации?
Защо се харчат и губят, за нищо, ресурсите на народите?
Човешкият живот и без това е твърде кратък!
*
Какво, в края на краищата, иска Русия?
Нали, е очевидно, че русите, не могат да покорят света, не могат и да израснат, поне, до нивото на страна с най-развита икономика, и промишленост, до водеща в областта на науката, и иновациите, на технологиите, до пример и идеал за култура на всички, останали народи? А и за какво й е? Какво иска, от кого, срещу какво?
Задавам си, почти на глас, въпроси, на които, едва ли има някой, който би могъл да ми отговори и не само на мен, обикновения, а на всички хора по света.

Дали, тези препирни и тази некоректност, не е болестно състояние, и за едните, и за другите, ежедневно, заканващи се един-другиму? Кой е психично болен, кой е по-зле? Може ли, някой да ни каже, за да преценим – и да му помогне светът, ако иска, и ако може?
*
Продължават и несериозните опити на назованите противници да наказват агресивните й действия, сякаш, си играят като деца. Но, кому е нужна тази игра, тази пиеса сме я гледали, ежедневно, повече от двайсет и четири-пет хиляди земни дни? Времето, на всеки, изтича. И на богатия, и на бедния, на агресивния и на плахия, времето изтича в абсурдните пространства на миналото, препълнено от убийства, и оскотяване, заради недобронамереността или алчността на едни, или други, също смъртни.
Не им ли омръзна и на едните, и на другите да ни баламосват?
Не им ли омръзнаха повторенията на едни и същи думи, малки скечове или дълги, тежки, и продължителни по времето, и бремето си, по жестокостта, и скъпотията си, вложенията на сили, интелектуални ангажименти -  пиеси, които заедно с обикновения живот на милиардите разумни, изискват, още средства, и бюджети за непрекъснатото си превъоръжаване?
Не е ли дошло, най-накрая, времето – да се сложи край на шашмите на военните и малоумията на случайни политици, защитаващи позициите на трудно умиращите си професии?
Дали, военните, не си играят на война, поддържайки силен огъня на опасностите от нея? Твърде е възможно, защото, за да се осигуряват средствата, е нужно да се подклажда и страх, и решенията за него. Полифоничността на техните мотиви се основава, преди всичко, на некоректността на Русия.

Изглежда, някой трябва да ги принуди да бъдат коректни!
Не знам как – но времето, само ще ни помогне.
И веднага излиза въпросът - дали, би могло, и то, независимо могъществото си?
мп

    




Тагове:   война,   игри,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1381486
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031