Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2018 09:07 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 685 Simply the best 4
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 443 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.02.2019 12:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 685
Simply the best 4

 image


Каква би могла да бъде позицията на България, а и ролята й на Балканите.

Според мен –  скромна, прекалено скромна. Защо?
Защото възможностите й за използване на превъзходното й географско положение бяха пропилени и незабавно окупирани от комбинацията, със силно руско влияние, между  Гърция, и Сърбия. Така, прегръщайки ги Русия, отново потвърди, че тези, които, не са с нея, са против нея! И за пореден път, ни изключи от партньорството си.

Поведението на гърците е оправдано, не само в икономически план, но и от военен аспект, защото предоставя, и контролира трасето на газопровода до базата, но, и осигурява големите си пристанища Солун, Кавала, и бъдещото на Александруполис, след разширението му, заедно с магистралата изток-запад „Виа Игнатия“, паралелно съществуващи с византийските й номера в полето на дипломацията, мляскайки се, последователно с Европа, и с Изтока, и със Запада, независимо членството й в НАТО, и ЕС!
*
България, смятат политически експерти, би могла да се превърне в мост, между Европа и Русия, но това е невъзможно, по две причини.
Едната е липсата на технологично равновесие, между високо развитата Европа и деградиращата, в икономическо отношение, военна сила Русия, при което, не съществува основополагаща база за сътрудничество, и общ просперитет. Другата е перманентното болестно психично заболяване на огромната и управлявана, не със средствата на демокрацията, държава, както, и трудно лечимата психоза на страх от денонсиране на, и без това, трудно извоюваното международно положение на илюзионен флагман, на отдавна несъществуваща политическа структура от обвързани, и икономически страни.  
Русия трябва да се излекува!
Трябва да се отърси от психичните си отклонения, от малоценността и параноичните си болести, които я мъчат от столетия, страхувайки се, и съмнявайки се във всичко, което мърда, което й причинява ненормален страх при контактите с останалия свят! Тя, няма действителни приятели, а само противници, защото политиката й е стъпила на фалшиви и нестабилни основи. Болестите й се предизвикват и се усложняват от ужасяващата й икономическа, и технологична изостаналост, което затруднява тяхното лечение. А то, би могло да се осъществи, само с помощта на капацитета на притежаващите го страни, разбира се - при отношения, единствено, между клинично здрави индивиди!
Колкото до възможността българска партия да играе ролята на контактьор, мисля, че е невъзможно, заради институционални ограничения. Не може край една и съща маса да седят и господари, и прислуга. Ако се развие ситуацията ще носи негативен отпечатък върху отношенията или изграждането на моста, преди всичко, за РФ. Остават й, само, възможностите за опити и намеса във вътрешните работи на европейските, и балканските страни, по-точно там, където са готови да се целуват, и с едните, и с другите, заради некоректната си изгода.
Зависимостта на България, също плавно и постепенно, ще се променя.
мп





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1380322
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031