Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2018 09:23 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 686 Simply the best 5
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 515 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.02.2019 12:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 686
Simply the best 5
Dark site of the Moon
 

image


Друг автор, пък смята, че съществува “многомилионното русофилско войнство на родна земя“, но това е недоказуемо. Принадлежността е продиктувана от страх от репресии, все още, жив и силен, наслоен с годините, у по-възрастните българи, но продиктуван и от изгодата.
Ситуацията ще се промени, вследствие от естествени причини и след трезвата преценка на промяната. Тя стои категорично срещу руските манипулации, а вероятността те да се реализират, са минимални, заради неравностойността на предложените възможности, нищо, че тя ще увеличава агресивността и постоянството си, чрез подкрепа на различни политически, и терористични форми на намеса, и посегателство, върху индивидуалните, и националните права, и независимост.

Може би, трябва да повторя – политическата ситуация на Балканите се промени осезаемо, през изминалите двайсет години и никой, не би допуснал дестабилизацията й, независимо надеждите, и опитите за това. След като внимателно се анализира, ще се разбере, че мост между ЕС и РФ, не би могъл да се изгради, заради малката носимоспособност на частта от колоните, които изгражда Русия, нито България може да се нагърби с тази роля.
Може да се изгради път!
Но, само, ако РФ се сдобие с чертите и поведението на устойчива цивилизована демокрация, след установяване на постоянен режим на демократично състояние. Ако, не се реализират тези възможности, вероятността да се саморазпадне е голяма.

Нищо, не би повлияло по-зле върху имиджа на Русия от неправомерните и зле оразмерени политически, и хибридни намеси в живота на отделните страни, и цялостно към ЕС.  Недалновидната и остаряла политика на „разделяй и владей“ на Балканите, не е от вчера, но днес – вече, не би била полезна, дори, за манипулаторите, заради близостта на стратегическия обект.

И Сърбия, и Черна гора ще променят своята политика, независимо, че още ги сърби сърбежа, който, не е от вчера, защото от две столетия танцуват по свирката на Русия. Ще нарасне самоувереността на Косово, Албания и Румъния, а Турция ще укрепи водещата си роля в региона. Още по-западните балкански страни ще зависят по-слабо от политиката на Русия на полуострова, тъй като, тя ще трябва да се съобразява с диалога и отношението на собствениците на базата, защото те виждат, и чуват всичко, наоколо.
У нас, ситуацията ще се промени, както на формата на управление, така и в битността на геостратегическото ни влияние от европейските страни, подкрепени от силата на гравитационната ни политическа, и икономическа зависимост.
мп

 





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1401884
Постинги: 1723
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930