Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2018 20:58 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 689 Не свързани мисли 72
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 529 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 27.12.2018 14:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image  Атина Палада

ГРАДСКИ ЕСКИЗИ
N 689
НЕ свързани мисли 72


Свобода със зависимост, не е свобода, а проста зависимост!
Свобода, без независимост - е друга форма на робство!
*
Главна цел на свободните народи, обединени в Европейския Съюз, би трябвало да е създаването на съвременна единна европейска културнаимперия“ - тъй като в историята на човечеството, единствено и само, културните постижения остават трайни следи. Наблягайки върху други, също важни, но временни, заради същностните си, проблеми, се отклонява и забавя постигането на основната. Необходимостта от тях е, не по-малко важна, но те се губят, сред праха на времето, тъй като политическите и икономическите позиции са изменчиви, подобно на финансовите интереси на всеки индивид, и общност.
Дали, властта на обединена Европа притежава интелектуални сили, за да разбере и осмисли институционалните си задължения, зависи от степените на израстване на отделните етноси, и народи на Съюза, и от времето, необходимо за това. Трябва да разбере и осмисли целите, и нуждите на историята, които тя поставя пред нея!
Днес в света, не съществува друга обществено-икономическа и политическа формация, която е способна да премине в бъдещето като направи, само и единствено, своята огромна културна крачка!  

*
Гравитацията изкривява светлината!
Вероятно, изкривява, не само нея, а и мисълта на умствено ощетените партийни членове и политици - нали, ускорението, и гравитацията са едно, и също. Толкова е красиво, че трябва да е вярно! - споделя геният Айнщайн.
*
Забелязали ли сте, че сред хората, все още, живеят наследници на кроманьона.

*
За да опазим паметта на градовете, предлагам да се създаде Обществен фонд „Ние за града“, при евентуална медийна подкрепа на Българската национална телевизия.
Фондът ще се стреми да събере, доброволно дарените средства от граждани и обществени организации, за да ги оползотвори целенасочено, за откупуване на културните, историческите, и архитектурни паметници на София, и другите големи, и малки български градове като ги реставрира, поддържа, и използва в обществена полза.

Очевидно, общинските власти - нямат потенциала да се грижат за тях.
Предлагам Съюзът на архитектите, след като получи дължимите средства за отнетия творчески дом, край с. Горни Воден, от Светия Синод и Пловдивската митрополия, отсъдени от Пловдивския Окръжен съд - да вложи част от сумата за откупуване на сградите-паметници, подпомагайки общите граждански усилия.
мп




Тагове:   за,   града,   създаване,   фонд - ние,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1380586
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031