Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2019 09:54 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 699 Гравитация
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 415 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.01.2022 16:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 699
Гравитация

 image

 

В Космоса всичко е подчинено на гравитацията!
Така е предполагам и на оня свят!
Вероятно, чрез нея световете си комуникират и разпределят интелектуалната си енергия. Тя, очевидно, е най-важната и вероятно, заради нея са създадени и различните форми на космическа гравитация!
*
Наскоро писах за посоката на развитие, която трябва да избере, според мен, обединението Европейски Съюз. Може и да не ви интересува темата, но съм убеден, че всеки прикрива интересите си.
Не е възможно да живееш в толкова любопитен свят и апатично да го наблюдаваш отстрани. По-интересно ще е добронамерено да участваш, дори, да не играеш, някаква съществена или главна роля в пиесата. Нейното сюжетно развитие задължава всички да се включат активно, според силите си!
Иначе, какъв е смисълът на живота ни!

Това е пътят към утвърждаване на културното обединение на етносите и народите, членуващи в него и е крайната цел, която трябва да се преследва, неотстъпчиво и упорито до постигането й!

От днес, обаче, този проект ще е изключително трудно да се реализира, защото в него бе намесена и религията, която ще наруши етническото единство на отделните общества, заради нахлуването на тълпите мюсюлмани. Видими са религиозните, битовите и трудовите различия, които, в края на краищата, се транспонират в цивилизационни между коренното население и пришълците. Те ще нараняват и без това, разнородната християнска канава на европейските етноси и народи, непрекъснато отдалечавайки общността от постигане на мечтаното културно обединение като продължителната му липса, от своя страна, ще затрудни и политическото, и икономическо! Ще се създадат и непреодолими пречки, нужни за израстването и усъвършенстването на новодошлите, а след това и за хармонизиране на  междуетническите отношения, и чак накрая, ще се удаде плаха възможност да се обърне внимание на основната цел - културното обединение на Общността, дори, тя да опази днешната си структура като не приема нови членове.

Искам ми се да използвам думите на народната певица Валя Балканска като ги демонстрирам в техния метафоричен смисъл, с които да провокирам нашите и европейските структури –

без хоро, не може, без песен – не може!

Съвременна Европа, трябва да се запознае с непознатия за нея характер, смисъл и потенциал на автентичното българско хоро, на хваналите се един за друг - да играят заедно, за подчинението им на неравноделните му музикални ритми, силно приличащи на живота и функционирането на политическите структури на неузрелия, все още, Съюз!

И Европа трябва да заиграе свързана, навързана като автентичното българско хоро!
мп    




Тагове:   хоро,   Европа,   българско,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1398804
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930