Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2019 12:21 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 723 Истински цигани и лъжливи българи
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 362 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.02.2019 11:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 723
Истински цигани и лъжливи българи!

 image
                                                                                          Салвадор Дали

Човекът, не ползва натрупания, от тези преди него, опит! Всеки иска сам да се увери, но кардиналните несъответствия по между им, не позволяват и на него, и на предишните, да създадат един общ, унаследен и предаван във времето, опит!
Животът, сякаш се гаври, непрекъснато поднася и повтаря едни, и същи, нерешени в миналото, когато е трябвало, проблеми, а днес, възлага разрешаването им, обикновено, на отчайващо зле скроени политически аматьори! На същите, които, преди време, напълно съзнателно, ги бяха пренебрегнали - тогава млади, без опит и култура, политически лица, които, на всичкото отгоре, продължават да имитират съпричастност, и се вживяват в незнанието си!

Тъжни са проблемите на изоставения цигански етнос, много тъжни, а ги считам и за трудно решими, защото времето за тяхното решение, отдавна, се изпари в небитието! Защото, тогава на борещите се за власт и за богатствата й, през мрачните дни на изминалите десетилетия, хич, ама хич, не им бе до циганите! Плюс това, отлюспването им от обществото беше целенасочено планирано, тъй като създаде необходимата за „борците“ среда на страх, на престъпления, убийства и грабежи, а циганите бяха най-подходящите изпълнители.

След това ги „забравиха“, защото не знаеха, как да решат неясните, оплетените отношения на възпроизводство, на отглеждане на деца и опазване на живота, на образование, на контактите с основния български етнос, на религиозното влияние, на труд и липсата на професионални умения, на непознаване на културните, етичните и морални постижения, постигнати от другите съставни етнически общности!

Бяха прелъстени и изоставени! Безцеремонно и нагло, а, така правят и изоставят неграмотните, сетивните, изумително приличащи си с тях, борци за власт, и политически привилегии! А, днес … се сетили! След дъжд – качулка!
Естествено, изразените послания, отдавна, вече са се превърнали в обикновени хибридни и лъжливи послания.
*
Преди да налагаш, норми и наказания, е необходимо да си ги създал, да си дал част от твоя дух, от знанията си, от уменията си, да си ги научил на труд, да си  възпитал младите в спазване, и опазване на твоите етични, и морални норми, приети от твоето общество, да си разбрал, и оценил тяхното влияние върху им, да си създал печеливша система, която да е в полза, освен, за циганския етнос, но, и за обществото като цяло! Трябва да си отворил ума и душата си, а, не да ги гониш и наказваш, след като преди, си ги отчуждил и презрял!
Кои сте вие? Защо смятате, че те не искат да са като всички нормални граждани, защо смятате, че те не искат и не се стремят да се еманципират?
Ще ви кажа - вие сте онази дребна прослойка от българското общество, която е най-близко, която си прилича най-много с циганите – по сетивността на живота си, с почти еднаквите, обидно ниски нива на образованост и малознание, на еднакво познатата обида от Природата, която е ощетила и вас, и тях! Близки сте, не само, по грозния ламтеж за живот, крадейки власт и богатства, без нищо да даваш, но, и по склонността да присвояваш готовото! Еднакви сте и по крещящата нужда от признание от нормалните, и  обикновените!
Да, вие сте необикновен, изостанал в развитието си, дял от човешкото общество и това се вижда от всяко ваше, и тяхно действие! И вие, и те, не разбират, че животът ви обижда човешкия род!
Заради това, отрязахте, със скалпела на малоумието си, тялото на циганите от това на народа, чиито несъмнени, членове са, и те!
*
Днес, разни неграмотници манипулират, близките до своето интелектуално ниво граждани, без да смятат да правят, каквото и да е, освен да излапат, и бързо да изхвърлят погълнатото, с удоволствие, и без напъни!
Жалко за циганите, а и за вас!
Чистият популизъм в изявите на тия момчета си е проста лъжа, която се точи след вас, с годините на съществуването на циганските проблеми!
А, те миришат! Не, не - вонят!
мп  





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1402040
Постинги: 1723
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930