Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2019 11:58 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 726 Чиновничеството като нова
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 376 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 13.02.2019 14:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 726
Чиновничеството като нова обществена прослойка или защо
Европейският Съюз и страните-членки се нуждаят от нови форми на управление 

 image



Чиновниците упражняват най-странната и непозната човешка "професия"!

Те се подбират, избират и назначават, за да подкрепят, и укрепват властта! Те са в основата на всяка временна власт. Съставляват характерна прослойка от човешките общества, която открива, разработва, коригира и надстроява, установява, и налага формите, и нормите на многовековната човешка корупция.
Съсловието на чиновниците не се стреми да управлява, то служи и се подчинява. То разиграва игрите на политическата манипулация, дребните и едри игри на корупцията, на кражбата, и на лъжата. Чиновничеството е най-лесно манипулираната обществена прослойка, защото подборът и изборът му е безапелационно точен. Същността на живота му се съдържа и е в пълно подчинение на кражбата в собствената дребна полза, но и в услуга на по-висшата власт. Стремежът на неговото съществуване е в усъвършенстване на прийомите на лакейщината, подкрепяни от лъжата и кражбата, заради прецизността при поднасяне на изискуемата и дължима услуга!
Чиновничеството е в основата на институциите за ограбване, надзор и натиск над обществото, То е най-крадливата му съставна част, притежаваща и носеща гена на продажността, която е учител, и експериментатор при неговото морално, и нравствено възпитание! Тя се използва, за тоталната му манипулация и формите й на продажност, и предателство.
Всяка, от другите професионални дейности, съставляващи човешкото общество, носят своите, оценени и признати, достойнства и качества – само, чиновничеството, не притежава такива, то е безлико, безплътно, еднакво!
*
Много колеги,  бивши чиновници, никога, не работили пряко професията, поради политическите и специалните си наклонности, близки до нашето поколение, все още, продължават да дават акъл, да „оценяват и формират, да направляват живота й“, да влияят на нейното настояще, и бъдеще. Влияят, чрез решенията и препоръките си, на естествените им отражения върху града, подчинени на непроменените политически отношения, и институционални структури на държавата.
Винаги ми е било чудно, от къде имат тази смелост да учат другите, да направляват бъдещето на града, при ограничените си творчески възможности?! Отговарям си, че те продължават да бъдат и са част от структурите на т.н. чиновничество. То носи, на всеки от тях, бляскаво „професионално и житейско“ бъдеще, нищо, че в повечето случаи,  действията им противоречат на обществения интерес, на градската среда и на работещите за нея, професионалисти.
*
Вярвам, че човечеството ще направи разумни стъпки към усъвършенстване на своето институционално управление. Иска ми се, да вярвам, че ще се опита да намери нови форми, че ще замени незрялата демокрация с утвърдени и по-съвършени, други, че ще замени политическите партии с многовековното етническо самоуправление и че ще го усъвършенства на национално ниво, за да може да го използва за съюзното, и континенталното му равнище. Предложението ми, не е новост – просто чета и анализирам историята на разпокъсаните, и не съществуващи европейски народи, преди по-малко от двеста години!

Пред институциите на ЕС предстои задължително ограмотяване, което, евентуално, би могло да промени методите и начините за по-точното разбиране на света на европейските народи, както и за оптимално отчитане на безапелационното съществуване на съставните им етнически единици!

Би било нормално да се използва хилядолетното добронамерено и съвестно управление на етносите - като неотменима юридическа форма от състава на един народ, от структурата, на която и да е държава, безусловно принадлежащи, и търсещи по-висшите форми за управление на общия културен, политически, и икономически организъм!
Или накратко – трябва да се проучат нови възможности като се използват древните, основополагащи етнически форми на съществуване, за да се промени съвременният й административен строеж, уважавайки етническата принадлежност, ген, свобода, права и достойнство, на всеки гражданин на Европейския Съюз!

Днешното състояние е склерозирала форма на политическо управление, чрез което  испански националисти искат седем века затвор за хора, търсещи своето етническо и културно самоопределение!
мп





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1398440
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930