Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2019 07:55 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 742 Крайности
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 271 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 07.03.2019 09:08


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 742
Крайности
                                                                                                                                         

 image

 

Религиозният и политическият говор си приличат, не само по своето зачатие, а, най-вече, по стремежа им за манипулация. Употребяват се, обикновено, от членове на дружества на дилетанти, на слабообразовани застъпници и дейци като, изреченото от устата им – предизвиква почуда, смях и пренебрежение, дори, достига до отрицание! И това е, напълно естествено, защото говорещият, в повечето случаи, е екзалтиран, но  ограничен. Използвайки многословието и сложността на чуждиците, той се стреми да се различи, разграничи и издигне, колкото си може, по-високо над аудиторията, и обществото, незаслужено!
Употребата на тези форми на говорене е особено интересна, тъй като, са изключително трудни за усвояване от нормалните хора, поради сложността си, а и заради постоянната употреба на неподходящи места на чуждици, непрекъснатото им повтаряне, и усложняване на речта, които те не владеят!

Свещениците се стремят, да говорят и на български, но, все нещо, не им се получава. По-зле са политиците!

Видно е, че, след като съвременният политик си отвори устата, човек изпитва погнуса и отвращение, а след това, и презрение към безкрайността на ниското му ниво на образование, независимо, че всички преминаха през предварителна интелектуална и образователна подготовка, различна, подбрана, и подходяща. Някои успяха, дори, езици да научат, преди да ги избутат напред и на високо в политическата, и икономическата йерархия, за да бъдат употребени по предназначение!

Дали, са се поглеждали на какво приличат, дали, се виждат днес, не знам?
Могат ли да преценят моралната си стойност, дали, познават непочтеността си, също, не знам?!
Откровеният ми отговор е отрицателен! По-точно, не биха могли, защото няма смисъл – те, априори, са приели непочтеността и всичко друго е без стойност!  Вероятно, не биха могли да осъзнаят, нито моралната и нравствената си нечистоплътност, нито стойността, и значението на своето, и на менторите си, престъпление! За да могат да го разберат, да го отстранят и се поправят, не са необходими, нито пари, нито измисленото им обществено положение, а столетно трупане, и облагородяване на гените, които са наследили! Мисля, че успяха да доразвият, само, недостатъците на своите.
Нямат прилика с нормалните, нито с моралните, нямат прилика и с клоуните, защото, и от тях се отличават – по обясними интелектуални, и професионални причини! Единствено, приличат на сетивните животински видове, но и това, не знаят!
Питам се, защо съм се закахърил, та, тя и публиката им е същата – неморална, непочтена, безкрайно ограничена, изключително податлива за управление, и апатична към всичко, извън материалните им интереси! Виждаме ги,навред!
мп 

 




Тагове:   крайности,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1396974
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930