Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2019 07:42 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 751 Мамалига
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 404 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 31.03.2019 08:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 751
Мамалига

 image

 
Съвременният свят неистово се нуждае от мир, защото, ако се допусне война – ще се самоизтреби. Политиците знаят това, но продължават да си играят със страховете на хората, нагло задълбочавайки манипулацията като, почти винаги, постигат консистенцията на прочутата мамалига.  

Глупостта не е антоним на здравия смисъл и на ума. Както пише Дельоз, това е отсъствие на смисъл в мисълта. Бедността на идеи, силата на лозунгите, съблазънта на обещанията, с една дума - демагогиите звучат убедително по-скоро в устата на глупавите хора, отколкото на мъдрите.“ /Арман Фараши.

Състоянието на нашето политическо пространство е следствие от качамака, забъркат от сценаристите на драмата на народа, които служеха и служат, освен, на свои, а и на чужди интереси! Тежката ситуация, създадена от некомпетентната и зле подбрана власт от политици, депутати и обикновени партийни членове, от охранителните структури на полицаи, жандармеристи, мотоциклетисти и автомобилисти, от висши и нисши администратори, министри и представители в съюзните мирни, и немирни структури, е убийствено смразяващо!
Ето защо, всеки жител на тази бедна държавица, на този беден и унизен народ, се мъчи да стане партиен член, защото, и малоумните партийни членове са му показали, че, само така, би могъл да подобри живота на децата, и себе си, вместо да воюва, само със своите възможности, с ограниченото си образование, и култура, с изобретателността, и упоритостта си! Заради това, може би - той позволи на тия нещастници да му променят чипа и да го накарат да се преклони пред малоумието им! Едва ли, можете да си представите картината?!
Тя е ужасяваща!
Повече от два века, умни и достойни българи коленичат пред неграмотните предатели на народа, които, заедно с чуждите успяха да го отучат от труд,  и от морал,  принудиха го да краде и мами, накараха го да забрави уважението и нуждата да се учи от възрастните! Загуби самочувствието си на творец, придоби апатията на слабохарактерния, на унижения човек и като че ли, се превърна, отново, в роб! Без право и да се жалва!
Виновни сме всички, за всичко това, всички ние - коленичилите!  
Без предателите – те са се проснали по очи в калта на проскинезата!
Виновни сме, защото приехме безкритично предателството за нормално човешко поведение, а всички знаем, че не е!
Не се срамуваме, дори, от унижението и затова сме в това положение – граждани без самочувствие от смачкан, и смутен народ, от държава без посока, и без път, „управлявани“ от незнаещи, недоразвили се човешки същества, мутанти, които обичат властта, и кражбата - повече, дори, от себе си!

*
Но, каква е тази власт?
Не знаете, нали?
Тя не е власт в полза на народа, нито на държавата!
Това е власт, която се гнуси от тях, която презира тези свещени понятия, смятайки се за богоизбрана! Нищо, че произлиза от техните блатисти низини. Ще трябва и по-често да си повтаряме думите на философа, които блестящо я характеризират  
"Глупостта не е антоним на здравия смисъл и на ума.  Това е отсъствие на смисъл в мисълта. Бедността на идеи, силата на лозунгите, съблазънта на обещанията, с една дума демагогиите - звучат убедително, по-скоро, в устата на глупавите хора, отколкото на мъдрите." 
мп  





Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1380453
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031