Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2019 10:00 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 755 Разни
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 287 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 14.02.2023 21:13


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 755
Разни

 image

  

Няма квалифицирани хора за работа – крещят, от една страна, пишман работодателите. Държавата обучи поколение от грамотни и образовани хора, твърдят висши чиновници, от друга – и ме объркаха!
Накараха ме да напиша, че българското общество е природно интелигентно, поради хилядолетната си възраст и може да се ангажира, с каквато и да е работа, но, няма да работи за дребните стотинки, с мъка отпуснати от измамниците, произлезли от най-низките му в интелектуално отношение, слоеве!
Колкото по-високо, толкова по-малко разум, споделяха и трети.
Народът бе успял да опази морала и достойнството си, през столетията робство, и тия трябва да знаят това, още повече, че богатството им бе негово, а, не натрупано с ума и упоритостта им!
*
Тревожи ме, притеснявам се от тази многопартийна непочтеност, от това завихряне на политическата омраза, вътре сред народа, обиждам се от поведението на големите и малките партии, които насъскват неграмотната си членска маса! Смятам, че ползата от управлението на страната, трябва да е за народа, а, не за озъбените от жаждата си за власт и богатство, партийни групи, с мъка събиращи, и без това, нужните им проценти. Искрено вярвам, че народът ще си отвори очите и ще прогледне, виждайки своята истина!
И аз като Катон Стари, който непрестанно повтарял пред римските сенатори, че Картаген трябва да бъде разрушен, постоянно ще твърдя, че е крайно необходимо, Конституцията да забрани формирането на управлението на страната да се осъществява чрез средствата на партийното политическо представителство, тъй като партиите разединяват обществото, а не го обединяват!
Трябва да се намери друга форма, по-искрена и по-чиста от спекулативни, и недобросъвестни намеси. Вярвам, че умният ни съвременник ще я открие – нуждата ще го принуди, след като прогледне!
Не се интересувам, коя партийна група е победила, тъй като, по-важно е благоденствието и постоянния му растеж, и подобряване на икономическата среда в страната, а тя, за съжаление, отдавна, е в бедствено състояние! И никоя партия, не успя да го промени, защото членовете й бяха заети с разрушаването, а, не със съграждането й!
*
Човечеството живее с лошотията си тук, на Земята, но по-лошото е, че се стреми чрез нея, да покори и Космоса!
*
Очевидно, идеите – лансирани чрез градските ескизи, влияят положително на икономическите решения на изпълнителната власт и това ме радва. Изграждането, на видимо необходимите инфраструктурни връзки, безусловно ще спомогне за всеобщия балкански растеж, а мостовете над великата река са най-преките пътища за постигането му.
мп





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1380174
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031